Foto: F64
Latvijas valdība otrdien pieņēma atbalsta vēstuli Latvijas Hokeja federācijas centieniem iegūt tiesības rīkot pasaules čempionātu Rīgā 2017.gadā.

Vēlmi rīkot atkārtoti pasaules čempionātu LHF prezidents Kirovs Lipmans bija izteicis jau vairākas reizes, taču pagaidām iegūt tiesības rīkot neizdevās. 2009.gadā LHF vēlējās pieteikt Latvijas kandidatūru 2014.gada pasaules čempionāta rīkošanai, taču toreiz no Latvijas premjera Valda Dombrovska (JL) nesaņēma pietiekamas garantijas.

Pagājušā gadā Latvija pieteicās rīkot 2016.gada pasaules čempionātu, taču Latvijas kandidatūra netika apstiprināta, jo, ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī un pirmsvēlēšanu gaisotni, LHF nevērsās pie valdības ar šāda veida lūgumu.

Tagad Latvijas valdība ir atbalstījusi LHF centienus, līdz ar to Latvija varēs pieteikt savu kandidatūru un būs viens no galvenajiem kandidātiem uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu.

"Uzskatu, ka tiesības rīkot IIHF pasaules čempionātu hokejā 2006.gadā Latvijai ir bijis gan lielisks pozitīvs izaicinājums, gan iespēja pierādīt, ka Latvija ir spējīga rīkot šāda līmeņa starptautiskus pasākumus. Ņemot vērā pieredzi, ko Latvija guva pasākuma īstenošanā, vēlos sniegt personīgo morālo atbalstu Latvijas Hokeja federācijas centieniem iegūt tiesības atkārtoti rīkot pasākumu 2017.gadā," teikts ministru prezidenta Dombrovska parakstītajā vēstulē. "Vēlos arī izteikt cerību, ka Ministru kabinets varētu izskatīt iespēju, neskatoties uz budžeta taupības pasākumiem valsts ekonomikas stabilizācijas nolūkā, sniegt noteiktu atbalstu čempionāta rīkošanai, jo, manuprāt, IIHF pasaules čempionātu hokejā rīkošana ir iespēja veicināt un sekmēt valsts ekonomiku."

Ministru kabineta dokumentos gan norādīts, ka "vēstules teksts ir juridiski nesaistošs (tai skaitā, neparedz pienākumu valstij piedalīties ar finansējumu vai citādu materiālu atbalstu), un tās būtība ir morāls atbalsts, tomēr vēstulei var būt būtiska nozīme, izvērtējot Latvijas Hokeja Federācijas iespēju rīkot pasaules čempionātu atbilstoši Starptautiskās Ledus Hokeja Federācijas prasībām un čempionāta rīkošanas tiesību piešķiršanas noteikumiem".

2006.gadā pasaules čempionāts notika Rīgā – "Skonto" hallē un "Arēnā Rīga", kas tika speciāli uzcelta prestižajām sacensībām un tagad kalpo kā hokeja mājvieta Latvijā.

2011.gadā pasaules labākie hokejisti pulcēsies Slovākijā, 2012. un 2013.gados sacensības kopīgi rīkos Somija un Zviedrija, 2014.gadā – Baltkrievija, bet 2015.gadā – Čehija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!