Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība svētdien Čehovas "Vitjaz" un Omskas "Avangard" komandām par sestdien sarīkoto masveida kautiņu regulārā čempionātā mačā piesprieda tehniskos zaudējumus ar rezultātu 0:5.

Vēl jo vairāk, klubs "Vitjaz", kas bija kautiņa iniciators, par līdzīga incidenta atkārtošanu tiks izslēgts no KHL čempionāta.

KHL vadības sēde, izvērtējot sestdienas incidentu, svētdien ilga vairāk nekā septiņas stundas. Uz sanāksmi tika izsaukti arī abu komandu pārstāvji, lai līgas vadība ar viņiem kopīgi saskaņotu galīgo lēmumu par iespējamajiem soda mēriem.

Tāpat katrai komandai piešķirts miljons rubļu (16 400 latu) liels naudas sods, bet "Vitjaz" klubam būs jāmaksā vēl trīs miljoni rubļu par šāda apjomīga kautiņa izraisīšanu.

Naudas sodus saņēma arī abu komandu aktīvākie kaušļi. 150 000 rubļu (2450 latu) sods piešķirts Dārsijam Vero, Brendonam Segdenam, Aleksandram Svitovam un Dmitrijam Vlasenkovam. Savukārt abu vienību galvenie treneri Alekejs Jarkuškins un Igors Ņikitins maksās 50 000 rubļu lielu sodu.

Viena mača diskvalifikācija piespriesta sešiem "Vitjaz" hokejistiem - Vero, Segdenam, Sergejam Zuborevam, Rustamam Bahridinovam, Aleksejam Ļitviņenko un Dmitrijam Megalinskim, kā arī klubā "Avangard" spēlējošajam Vlasenkovam.

Kā ziņots, KHL spēle starp "Vitjaz" un "Avangard" vienībām sestdien Čehovā pēc vairākiem masu kautiņiem tika pārtraukta jau ceturtajā minūtē.

Maču abas komandas iesāka agresīvi un jauttākie brīži sākās pēc nospēlētām trīs minūtēm un 27 sekundēm, kad kautiņā iesaistījās visi laukumā esošie hokejisti.

Pēc šī kautiņa izšķiršanas un dalībnieku noraidīšanas tika nospēlētas tikai astoņas sekundes un atkal sāka kauties visi tajā brīdī astoņi laukumā esošie hokejisti.

Vēl viens līdzīgs kautiņš notika pēc nākamajām trijām nospēlētajām sekundēm. Pēc šī kautiņa "Vitjaz" sastāvā palika deviņi nediskvalificēti spēlētāji, bet "Avangard" rindās septiņi. Spēle gan vēl tika atsākta, tomēr pēc divām sekundēm sākās nākamais kautiņš un tiesnesis nolēma to pārtraukt.

Kopā šajā laikā komandas nopelnīja 671 soda minūti, kas ir jauns KHL rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!