Foto: Reuters/Scanpix
Pēc pēdējās regulārās čempionāta spēles no amata ir atkāpies Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Ņūdžersijas kluba "Devils" galvenais treneris Žaks Lemērs, kurš komanda pievienojās ziemā, aizstājot Džonu Maklīnu, ziņo ārzemju prese.

"Darbs paņem daudz spēka, nervu un laika, bet es gribu baudīt dzīvi," saka 66 gadus vecais treneris, kurš par aiziešanu no sporta paziņoja jau pēc pagājušās sezonas beigām. "Gribu vairāk laika pavadīt ar ģimeni, tāpēc trenera darbs nekādi neierakstās manos plānos. Es izdarīju pareizu izvēli, pagājušosezon aizejot no hokeja, tomēr priecājos, ka nostrādāju līdz galam arī šajā čempionātā."

Par trenera lēmumu nav pārsteigti arī hokejisti. "Visi gaidīja, ka tā būs, tāpēc Lemēra paziņojums nevienu nav šokējis," intervijā "Star Ledger" saka "Devils" vārtsargs Martins Brodērs. "Mēs esam pateicīgi trenerim, jo viņš mums palīdzēja komandas smagākajā brīdī, izglāba mūsu sezonu. Lai arī čempionāts sagādāja vilšanos, jo neiekļuvām "play-off", tomēr Žaks atlikušo sezonas daļu padarīja vismaz interesantāku, treneris lika mums noticēt, ka varam uzvarēt."

Ņūdžersijas "Devils" pēdējā regulārā čempionāta spēlē ar 3:2 uzvarēja Bostonas "Bruins", taču Stenlija kausa izcīņā neiekļuva.

Jau ziņojām, ka pirms Ziemassvētkiem Nūdžersjas klubs atlaida tābrīža treneri Džonu Maklīnu, ataicinot palīgā iepriekšējo komandas treneri Žaku Lemēru.Austrumu komferencē "Devils" atradās pēdējā vietā, ar deviņām uzvarām 33 spēlēs. Regulārā čempionāta beigās Žaka Lemēra vadībā "Devils" pacēlās līdz 11. pozīcijai, tomēr kopumā komandai šī bija viena no neveiksmīgākajām sezonām NHL, jo pirmo reizi kopš 1996. gada tā nav iekļuvusi Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!