Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā "Arēnā Rīga" ar 3:5 piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

"Dinamo" tas bija jau sestais zaudējums pēdējās septiņās spēlēs.

Foto galerija

Pirmā perioda 16.minūtē Aleksandrs Ņiživijs izvirzīja "Dinamo" vadībā, taču jau pēc 72 sekundēm "Sibirj" izlīdzināja rezultātu - Pruseku pārspēja Vladimirs Tarasenko. Otrā perioda sestajā minūtē Maiks Iguldens atguva "Dinamo' vadību, taču pēc nepilnām trīs minūtēm Mihails Aņisins realizēja "bullīti" un atkal panāca neizškirtu - 2:2. Vēl pēc četrarpus minūtēm "Sibirj" pirmo reizi spēlē ieguva pārsvaru pēc Aleksejs Akifjeva gūtajiem vārtiem.

Pēdējās trešdaļas piektajā minūtē Guntis Galviņš atjaunoja vēlreiz līdzsvaru spēlē (3:3), taču jau pēc divām minūtēm "Dinamo" atkal nonāca zaudētājos - "Sibirj" komandai pārsvaru atguva Aleksandrs Kutuzovs. Punktu "Sibirj" uzvarai vienu sekundi pirms spēles beigām pielika Jegors Milovzorovs, ripu raidot jau tukšos "Dinamo" vārtos.

Pirmajās cīņas minūtēs neliels teritoriāls pārsvars bija "Dinamo" vienībai. Ceturtajā minūtē "Sibirj" uzbrucējs Dmitrijs Tarasovs saņēma divu minūšu noraidījumu, bet, atgriežoties no sodīto spēlētāju soliņa, viņš saņēma precīzu piespēli un izgāja viens pret mājinieku vārtsargu Martinu Pruseku, kurš spēlēja precīzi un glāba savu komandu no droša vārtu zaudējuma. Mača devītajā minūtē "Dinamo" vārtus glāba vairs tikai vārtu stabiņš, tomēr rezultāts saglabājās neizšķirts 0:0.

16.minūtē laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties vadībā, kad pie atlēkušās ripas pēc Krišjāņa Rēdliha izdarītā metiena pirmais bija Ņiživijs. Tomēr jau pēc minūtes viens pats Pruseka sargāto vārtu priekšā tika atstāts Tarasenko, kurš saņēma precīzu piespēli un raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī, panākot 1:1. 19.minūtē pamatīgu karuseli pie pretinieku vārtiem izveidoja "Dinamo" hokejisti, liekot viesiem pārkāpt noteikumus, un pirmo trešdaļu rīdzinieki noslēdza, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Mača 22.minūtē iespēja gūt vārtus bija Miķelim Rēdliham, kura no vārtu priekšas izdarītais metiens bija neprecīzs. 26.minūtē "Dinamo" vienība izveidoja vēl vienu bīstamu uzbrukumu, izdarot vienu metienu pēc otra, līdz Iguldens no vārtu priekšas beidzot pārspēja savu tautieti Tomasu Lousonu, panākot 2:1. Pēc tam, cīņai risinoties jau pie "Dinamo" vārtiem, pret Pruseku tika izpildīts neatļauts spēka paņēmiens, pēc kura čehu vārtsargam bija vajadzīga neliela pauze, lai atgūtos un turpinātu spēli, bet viņa tautietis Leošs Čermaks saņēma divu minūšu noraidījumu par uzbrukumu bez ripas esošam spēlētājam.

Čermakam atgriežoties laukumā pēc "piespiedu atpūtas", jau otro reizi šajā mačā vienu un to pašu kļūdu pieļāva "Dinamo" spēlētāji, ļaujot arī viņam aizskriet pilnīgi vienam pret Pruseku. Epizode beidzās ar to, ka tiesnesis piešķīra viesu komandai soda metienu, kuru teicamā stilā realizēja Aņisins, atjaunojot neizšķirtu rezultātu 2:2. Spēles 33.minūtē Rīgas komanda zaudēja arī trešos vārtus, uzreiz pēc "Sibirj" vienības skaitliskā vairākuma beigām precīzu metienu no vārtu priekšas izdarot Akifjevam. 34.minūtē savu meistarību vēlreiz nodemonstrēja "Dinamo" vārtsargs, atvairot bīstamu metienu sēriju.

Otrās trešdaļas pēdējās minūtēs spēles iniciatīvu pilnībā pārņēma laukuma saimnieki. "Sibirj" hokejisti sākumā centās atbildēt ar ātriem pretuzbrukumiem, bet, tuvojoties trešdaļas beigām, vienkārši raidīja ripu ārpus savas zonas. 39.minūtē viens pret Lousonu nokļuva Marsels Hosa, taču Novosibirskas kluba vārtsargu viņam izgājienā pārspēt neizdevās, un pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāts bija mājiniekiem nelabvēlīgs - 2:3.

"Dinamo" vienība turpināja aktīvi uzbrukt arī trešās trešdaļas sākumā. Spēles 45.minūtē ripu pretinieku vārtos izdevās iedabūt Galviņam, kurš pēc saspēles ar Jāni Spruktu no vārtu priekšas raidīja ripu starp Lousona kājsargiem. Pēc tam pārsvars atkal pārgāja viesu komandas pusē. Prusekam vairākas reizes bija jāglābj "Dinamo" no ceturto vārtu zaudējuma, bet 47.minūtē tas viņam vairs nebija pa spēkam, kad pēc kārtējās rupjās rīdzinieku kļūdas aizsardzībā Kutuzovs ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas panāca 4:3.

Desmitajā minūtē labā vārtu gūšanas pozīcijā nokļuva Mārtiņš Cipulis, bet viņa izdarīto metienu "Sibirj" vārtsargs atvairīja. Tuvojoties pamatlaika beigām, arvien pieauga "Dinamo" komandas izdarītais spiediens uz pretinieku vārtiem, turklāt pēdējās četrās mača minūtēs "Dinamo" gandrīz nepārtraukti spēlēja skaitliskajā vairākumā. Pēdējā minūtē rīdzinieki arī nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī tas vēlamo rezultātu nedeva. Vispirms pēc "Sibirj" hokejistu izdarītā metiena tukšo "Dinamo" vārtu virzienā mājiniekus glāba vārtu stabs, bet spēles pēdējā sekundē Milovzorovam tomēr izdevās raidīt ripu vārtos, panākot mača beigu rezultātu 5:3.

Šajā spēlē Rīgas kluba sastāvā debitēja slovāku centra uzbrucējs Roberts Petrovickis, kura jaunākais brālis Ronalds pērn pussezonu jau nospēlēja Rīgas "Dinamo" rindās. Petrovickis trešdien aizvadīja pirmo treniņu kopā ar komandu, un viņš tika iespēlēts vienā maiņā ar savu tautieti Marselu Hosu un Aleksandru Ņiživiju. Savā debijas spēlē Petrovickis divas reizes izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumiem, bet pie rezultativitātes punktiem slovāks pagaidām netika.

Savukārt "Sibirj" sastāvā spēlējošais Pujacs šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 49 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais spēles laiks no visiem Novosibirskas koamandas laukuma spēlētājiem. Rezultativitātes punktus gan Pujacs neguva un soda minūtes arī nenopelnīja, toties izpildīja vienu metienu pa rīdzinieku vārtiem, cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā ziņots, "Dinamo" uzbrucēji Lauris Dārziņš un Ronalds Cinks svētdienas mačā pret Habarovskas "Amur" guva savainojumus. Tādēļ arī mačā ar "Sibirj" vienību neviens no viņiem nepiedalījās.

Abi hokejisti svētdien nespēja nospēlēt maču līdz galam traumu dēļ. Cinks kādā no cīņas epizodēm laukuma centrā visai spēcīgi sasita muguru, bet Dārziņš saņēma sāpīgu sitienu pa krūškurvi.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" ar Novosibirskas "Sibirj" aizvadīja četras spēles. Sezonas sākumā Novosibirskā mājinieki uzvarēja ar 2:1 un 6:1, bet Rīgā abas reizes pārāks bija Latvijas klubs, svinot panākumus ar 6:4 un 3:2.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" savu iepriekšējo spēli aizvadīja otrdien, kad savā laukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja cita Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" komandu, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" saglabāja priekšpēdējo, 11.pozīciju ar 17 mačos izcīnītiem 17 punktiem, par vienu punktu apsteidzot konferences pastarīšus, Čehovas klubu "Vitjaz". Savukārt "Sibirj" joprojām atrodas 10.vietā Austrumu konferencē ar 18 punktiem 17 spēlēs.

Sezonas turpinājumā Rīgas "Dinamo" pirmdien savā laukumā uzņems Maskavas "Dinamo" komandu, bet vēl divas dienas vēlāk izbraukumā spēkosies ar citu Maskavas klubu CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!