Turpinot gatavošanos pasaules čempionātam (PČ), Latvijas izlase sestdien Odensē ar 4:1 sagrāva Dānijas valstsvienību, liecina Dānijas Hokeja līgas mājaslapā internetā publicētā informācija.
Tikai spēles 32. minūtē Aleksejam Širokovam izdevās pārspēt mājinieku vārtsargu Koriju Hiršu. Tobrīd dāņi spēlēja ar trim laukuma spēlētājiem. Latvijai bija vakadzīgas tikai 10 sekundes, lai izmantotu lielo pārsvaru. Rezultatīvas piespēles izdarīja Mārtiņš Cipulis un Guntis Džeriņš.

Trešajā periodā divarpus minūtēs pēc Krišjāņa Rēdliha, Jura Štāla un Gunta Džeriņa metieniem, rezultāts kļuva 4:0. Drīz pēc tam Tūrs Dreslers pārspēja arī Latvijas vārtsargu Sergeju Naumovu, kurš šajā spēlē, ko noskatījās 1053 līdzjutēji, atvairīja 18 no 19 metieniem.

Līdzšinējās trīs pārbaudes spēlēs Rīgā Latvija ar 1:2 pēcspēles metienos zaudēja Somijai, ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica dāņus, bet ceturtdien Skalicā ar 2:0 uzvarēja Slovākiju.

Tagad Latvijas izlase atgriezīsies Rīgā, bet otrdien komandas galvenais treneris Oļegs Znaroks nosauks sastāvu pasaules čempionātā Kanādā. Jau 23. aprīlī Latvijas izlase dosies uz Stokholmu, kur dienu vēlāk "Globen" arēnā aizvadīs pārbaudes spēli ar Zviedriju. Pēc šīs spēles komanda, neatgriežoties mājās, izlidos uz Kanādu. Monreālas apkārtnē Latvijai 26. aprīlī būs pēdējā pārbaudes spēle ar Baltkrieviju. Uz šo spēli izlasei apsolījuši pievienoties arī Ziemeļamerikā spēlējošie uzbrucēji Raitis Ivanāns un Kaspars Daugaviņš.

Pirmā spēle PČ Kanādas pilsētā Halifaksā Latvijai jāaizvada 2.maijā pret ASV izlasi, kam sekos spēles pret Kanādu (4.maijā) un Slovēniju (6.maijā).

Pārbaudes spēle:

  • Dānija - Latvija 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
  • Vārtus guva: 31:06 (0:1) Širkovs (Cipulis, Džeriņš, vair.), 49:43 (0:2) Rēdlihs (Brancis), 51:38 (0:3) Štāls (Bļinovs), 52:17 (0:4) Džeriņš (Bļinovs, Štāls), 55:13 (1:4) Dreslers (Andreasens, Smids).

    Metieni pa vārtiem: 19:23 (10:8, 4:7, 5:8).

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!