Foto: AFP/Scanpix
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu vēsturē vēl ne reizi nav uzvarējusi šī vakar pretinieci – Šveices valstsvienību, liecina „Delfi Sports” apkopotā statistika.
Kā zināms, pirms šī pasaules čempionāta Latvija vēl ne reizi pasaules čempionātos nebija uzvarējusi Zviedriju, kuru pieveica C grupas spēlē „bullīšos” ar 3:2.

Ar šveiciešiem Latvijas izlase kopumā ir tikusies 16 reizes – Latvijai šajās spēlēs četras uzvaras, trīs neizšķirti un deviņi zaudējumi. Vēl sliktāk pret šveiciešiem ir veicies pasaules čempionātos: skaitot arī pirmskara čempionātus, Latvija deviņās spēlēs divreiz ir tikusi pie neizšķirta un piedzīvojusi septiņus zaudējumus.

Pēdējo reizi ar šveiciešiem ceļi krustojās 2006.gada nogalē, kad Bratislavā ‘Loto Cup” turnīrā Latvija uzvarēja „bullīšos” ar 5:4. Savukārt pasaules čempionātos pēdējo reizi ar šveiciešiem spēlēts 2004.gadā, kad Prāgā spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

Tomēr, laikam, vislabāk Šveici pazīst Latvijas treneru korpuss Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. 1996.gadā pasaules čempionātā B divīzijā, kas risinājās Eindhovenā, Latvija cīnījās neizšķirti 1:1 ar Šveici un ieguva ceļazīmi uz spēcīgāko divīziju. Latvijai toreiz vienīgos vārtus guva Oļegs Znaroks, burtiski iestumjot ripu pretinieku vārtos. Savukārt Vītoliņš hokejista karjeras laikā ilgu laiku spēlēja Šveicē.

Atgādinām, ka Latvija un Šveices izlašu spēle Bernē sāksies pulksten 21:15 pēc Latvijas laika un to tiešraidē translēs TV3.

Kā zināms, Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar 2:4 zaudēja ASV izlasei, bet pēc tam pēcspēles „bullīšos” sensacionāli ar 3:2 uzvarēja Zviedriju un smagā cīņā ar 2:0 pārspēja arī Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!