Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, otrajā pārbaudes spēlē sestdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 2:4 (2:1, 0:3, 0:0) zaudēja Vācijas valstsvienībai.
Latvijas izlases labā vārtus guva Ģirts Ankipāns un Andris Džeriņš.

Pēc pirmās trešdaļas Latvija bija vadībā ar 2:1, tomēr otrajā trešdaļā zaudēja trīs vārtus un nonāca iedzinēju lomā. Trešajā trešdaļā Latvijas komanda kopējiem spēkiem centās atspēlēties, tomēr lauzt spēles gaitu mājiniekiem neizdevās.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Dmitrijs Žabotinskis.

Par mačā labākajiem spēlētājiem tika atzīti Ankipāns un Zebastians Osterlo.

Abas komandas spēlēja arī piektdien, un šajā mačā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Vācijas valstsvienība.

Vācija pasaules rangā ieņem desmito vietu, bet Latvijas valstsvienība atrodas 11.pozīcijā.

Latvijas hokeja izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa rīcībā šobrīd ir aptuveni 30 spēlētāji, un viņi plāno šajos pārbaudes mačos iespēju dot visiem kandidātiem.

"Komandā pašlaik ir seši pilni piecinieki, un pārbaudes mačos spēlēs praktiski visi, jo vēl nav zināms sastāvs, kas dosies uz čempionātu. Vēlamies, lai tie, kas sastāvā būs noteikti, varētu arī atpūsties, un lai tie, kas ir tuvu pamatsastāvam, spēj sevi pierādīt," ceturtdien preses konferencē izteicās Znaroks.

Pēc spēlēm ar Vācijas izlasi Latvijas hokejisti aizvadīs vēl četrus pārbaudes mačus savā laukumā - 10. un 11.aprīlī paredzēts tikties ar francūžiem, bet 16. un 17.aprīlī būs jācīnās ar slovākiem.

Pasaules čempionātā, kas 24.aprīlī sāksies Šveicē, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar ASV, Zviedriju un Austriju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!