Latvijas hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" aizvada pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā pasaules čempionāta, ar rezultātu 1:2 piekāpjoties Vācijas nacionālajai valstsvienībai.

imageFoto galerija

Ar rezultatīviem metieniem uzvarētāju rindās izcēlās Ulrihs Mauers un Mihaels Volfs, bet Latvijai vienīgo ripu iemeta Krišjānis Rēdlihs.

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja lēnā tempā, komandām abpusēji "taustoties". Latvijas izlasei bija lieliska iespēja atklāt rezultātu, gandrīz divas minūtes spēlējot piecatā pret trim vāciešiem, taču neko jēdzīgu Oļega Znaroka padotajiem šajā laika posmā neizdevās izveidot.

Perioda noslēdzošajā daļā aktīvāk darbojās Vācijas izlases hokejisti, vairākkārt bīstami apdraudot Edgara Masaļska sargāto "cietoksni", bet rezultāts nemainījās - tas palika 0:0.

Otrajā trešdaļā abas komandas uz maiņām pārtvēra iniciatīvu, tomēr līdzīgi kā pirmajā periodā nedaudz kvalitatīvāku sniegumu demonstrēja vācieši. Masaļskis vairākkārt glāba Latviju no droša vārtu zaudējuma, taču trešdaļas izskaņā arī mūsu vārtsargs vairs neglāba izlasi pēc aizsargu pieļautās kļūdas, kā rezultātā vācieši pretuzbrukumā izgāja divi pret vienu un Ulrihs Mauers izvirzīja vadībā viesus.

Noslēdzošajā periodā laukumā dominēja ciemiņi. Pēc rupjas pozicionālās kļūdas netraucēti no vārtu priekšas otros vārtus Vācijai guva Volfs, uz ko mūsu komanda atbildēja ar Krišjāņa Rēdliha realizēto skaitlisko vairākumu. Pēdējās minūtēs Oļegs Znaroks izšķīrās par vārtsarga nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju, taču šis solis nekādu taustāmu labumu nedeva, kā rezultātā uzvaru svinēja vācieši.

Par labāko hokejistu Vācijas rindās tika atzīts otro vārtu autors Volfs, bet Latvijai - vārtsargs Edgars Masaļiskis.

Sestdien abas komandas "Arēnā Rīga" tiksies atkārtoti.

Pēc spēlēm ar Vācijas izlasi Latvijas hokejisti aizvadīs vēl četrus pārbaudes mačus savā laukumā - 10. un 11.aprīlī paredzēts tikties ar francūžiem, bet 16. un 17.aprīlī būs jācīnās ar slovākiem.

Pasaules čempionātā, kas 24.aprīlī sāksies Šveicē, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar ASV, Zviedriju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!