Zaudējumu arī trešajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta piektdien "Arēnā Rīga" piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas ar 3:5 (2:2, 0:2, 1:1) piekāpās Francijas valstsvienībai.

imageSpēles foto galerija

Latvijas izlases vārtus spēlē sargāja pieredzējušais Sergejs Naumovs. Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Herberts Vasiļjevs, bet Francijas rindās labākā spēlētāja balvu saņēma trīs vārtu autors Lorāns Manjē.

Jau mača 21.sekundē Herberts Vasiļjevs atklāja rezultātu, bet pēc pusotras minūtes Antuāns Lisjērs panāca izlīdzinājumu. 14.minūtē pēc rikošeta ripa ielidoja Naumova vārtos un rezultāts kļuva 1:2 (vārtu guvums ieskaitīts Francijas kapteinim Lorānam Manjē), bet Latvijas izlase izlīdzinājumu panāca pirmā perioda priekšpēdējā minūtē, kad precīzs bija Lauris Dārziņš. Otrajā periodā vēl divreiz precīzs bija Manjē, panākot jau 4:2 Francijas izlases labā. Pēdējās trešdaļas sākumā Fransuā Rozentāls palielināja Francijas pārsvaru līdz 5:2, bet pēc brīža Mārtiņš Cipulis vienus vārtus atguva.

Daudz aktīvāki pirmajā trešdaļā bija Latvijas hokejisti, kuri neizmantoja vairākas ļoti teicamas vārtu gūšanas iespējas. Un tieši Latvijai spēles sākums bija ļoti veiksmīgs. Jau 21.sekundē vārtu priekšā labu piespēli no Mārtiņs Cipuļa saņēma Vasiļjevs, kurš bez problēmām pārspēja Francijas izlases vārtsargu Fabrīsu Elanrī. Taču jau pēc pusotras minūtes Latvijas izlase saņēma pirmo triecienu - Francijas izlase labi izspēlēja uzbrukumu un Lisjērs panāca neizšķirtu.

Pēc vārtu zaudējuma Latvijas izlase neapstājās un turpinājumā centās apliecināt favorītes statusu, tomēr iespējas netika izmantotas. Viens pret vienu ar vārtsargu izslidoja Vitkors Bļinovs, divas teicamas iespējas neizmantoja Vasiļjevs, reizi vēl metienā kļūdījās Ankipāns un rezultāts saglabājās 1:1. Savukārt 14.minūtē negaidīti vadību pārņēma Francija - pēc metiena ripa trāpīja pa Latvijas aizsargiem, mainīja virzienu un ielidoja Latvijas vārtos. Vārtu guvums tika ieskaitīts Francijas izlases kapteinim Lorānam Manjē, kurš vēlāk kļuva par galveno Latvijas izlases „kapraci".

Pirmā perioda izskaņā Latvijai tomēr izdevās savu pārsvaru pārvērst vārtu guvumā. Aiz vārtiem ripu saņēma Dārziņš, kurš izmantoja nelielu apjukumu francūžu aizsardzībā, izslidoja vārtu priekšā un guva vārtus - 2:2. Vēl pirmā perioda izskaņā viens pret pretinieku vārtsargu izslidoja Cipulis, taču atkal izdevība palika neizmantota...

Otrajā periodā Latvija palēnināja uzbrukumu tempu un iniciatīvu pilnībā pārņēma Francija, kas pelnīti izvirzījās vadībā. Jau trešdaļas sākumā pāris reizes labi nospēlēja Naumovs, bet piektajā minūtē viņš neglāba. Divi francūži aizslidoja pretuzbrukumā un Menjē aukstasinīgi pārspēja Naumovu - 2:3. Devītajā minūtē Naumovs glāba Latvijas izlasi jau mazākumā, bet 10.minūtē Manjē vairākumā guva savus trešos vārtus. Francūžu metienu atvairīja Naumovs, taču viens vārtu priekšā nepiesegts bija Manjē, kurš ripu raidīja jau tukšos Latvijas vārtos.

Turpinājumā spēles ritms vēl vairāk palēninājās un Latvijai tā arī uzbrukumi nepadevās. Savukārt francūži iniciatīvu neatdeva un Naumovs vēl pāris reizes glāba komandu - pēc divām trešdaļām Francija bija vadībā ar 4:2. 

Pēdējās trešdaļas sākumā Latvija saņēma aukstu dušu. Aizsardzībā „iekrita" Latvijas izlase un Rozentāls pretuzbrukumā palielināja Francijas pārsvaru - Laviņš netika līdzi Rozentālam, viņa metienu gan atvairīja Naumovs, taču ripa atlēca pie Rozentāla, kurš ar otro metienu pārspēja Naumovu.

Uzreiz pēc zaudētiem vārtiem Latvijai gan izdevās atspēlēties un nedaudz uzlabot noskaņojumu. Pēc Oļega Sorokina metiena ripu vārtu priekšā pielaboja Cipulis, panākot 3:5.

Pēc brīža Latvija ieguva divu spēlētāju skaitlisko vairākumu, taču tas palika neizmantots. Turpinājumā Latvijai gan neizdevās atgūt to iniciatīvu, kas bija pirmajā periodā, un francūži droši kontrolēja spēles gaitu. Laba iespēja Latvijai bija trīs minūtes pirms mača beigām, kad Latvijas hokejisti ieguva vairākumu. Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks šajā brīdī nolēma nomainīt arī Naumovu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī šis taktiskais solis nedeva rezultātu. Pēdējā minūtē jau neko izmainīt Latvijai vairs neradās iespēja un tika piedzīvots trešais zaudējums trīs pārbaudes spēlēs - 3:5.

Atgādinām, ka Latvijas izlase savā laukumā 3. un 4.aprīlī aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Vācijas valstsvienību un abos mačos piekāpās - 1:2 un 2:4.

Latvijas hokejisti aizvadīs vēl trīs pārbaudes mačus savā laukumā - rīt atkārtoti paredzēts tikties ar francūžiem, bet 16. un 17.aprīlī būs jācīnās ar slovākiem.

Pasaules čempionātā, kas 24.aprīlī sāksies Šveicē, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar ASV, Zviedriju un Austriju.

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Franciju: vārtsargs - Sergejs Naumovs (rezervē Ervīns Muštukovs); Mārtiņš Cipulis-Herberts Vasiļjevs-Aleksandrs Ņiživijs; Oļegs Sorokins-Georgijs Pujacs; Aleksejs Širokovs-Aigars Cipruss-Guntis Džeriņš; Aleksandrs Jerofejevs-Krišjānis Rēdlihs; Lauris Dārziņš-Miķelis Rēdlihs-Armands Bērziņš; Kristaps Sotnieks-Rodrigo Laviņš; Edijs Brahmanis-Viktors Bļinovs-Ģirts Ankipāns; Jēkabs Rēdlihs-Agris Saviels

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!