Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā, kas maijā notiks Vācijā, nepalīdzēs pieredzējušais aizsargs, Rīgas "Dinamo" spēlētājs Rodrigo Laviņš, ziņo portāls "mango.lv".

Kā galveno iemeslu nespēlēšanai šogad Laviņš min daudzos savainojumus, kuri līdz galam vēl nav sadziedēti.

"Tā kā ir traumas, tad izlasē šoreiz nesanāks startēt, jo plecs ir diezgan stipri satraumēts. Pēdējās "play-off" spēlēs jau nevarēju vairs līdz galam nospēlēt. Tās ir tādas traumas, kurām vajadzīgs laiks, lai atgūtu veselību. Savainojumi ir diezgan nopietni. Es jau [izlases galvenajam trenerim Oļegam] Znarokam pateicu, ka nebūšu," sarunā ar "mango.lv" teica pieredzējušais aizsargs.

Laviņš atklāja, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa pēdējās spēlēs ne tikai viņš, bet vēl vairāki "Dinamo" hokejisti lietojuši pretsāpju līdzekļus."Nu, jā, mēs tur daudzi puiši pēdējās spēles spēlējām uz pretsāpju špricēm. Līdz ar to tu veselību sabeidz vēl vairāk, jo spēles laikā tu nejūti sāpes, bet pēc spēles tu sāc just sāpes. Pēdējā spēlē pret Balašihas MVD jau papildlaikā sāka iziet zāles un vairs nebija iespējams paspēlēt."

Laviņš atklāja, ka pirmdien viņam paredzētas medicīniskas pārbaudes, pēc kurām būs zināms, vai būs nepieciešama arī operācija. "Cerams, ka nevajadzēs ķirurģisku iejaukšanos. Ļoti ceru, lai gan plecs vēl šobrīd pie kustībām ir ļoti jutīgs."

35 gadus vecais hokejists vēl neprognozēja, cik ilgi viņš turpinās profesionālā hokejista karjeru. "Es neprognozēju - tas ir vairāk vai mazāk atkarīgs no traumām. Var spēlēt tik ilgi, kamēr nav traumas."
Arī par iespējamo spēlēšanu "Dinamo" rindās nākamajā sezonā Laviņš bija piesardzīgs, tomēr ārpus Latvijas viņš karjeru vairs neplāno turpināt. "Tas atkarīgs no kluba, vai viņi piedāvās līgumu, jo, tā kā sezona ir beigusies, tad līgums ar klubu beidzies lielākai daļai "Dinamo" puišu. Tad jau redzēs, kā būs aprīļa sākumā, kad tiks pagarināti līgumi. Zinu vienu, ka palikšu Latvijā spēlēt. Negribu nekur doties prom, jo šeit ir mana ģimene."

Latvijas hokeja izlase gatavošanos 2010.gada pasaules čempionātam uzsāks 7.aprīlī. 2010.gada pasaules čempionātā, kas sāksies 7.maijā, Latvijas izlase priekšsacīkstēs B grupā tiksies ar Kanādu, Šveici un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!