Foto: F64
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks trešdien oficiāli paziņoja valstsvienības sastāvu, kādā komanda spēlēs 2010.gada pasaules čempionātā Vācijā.

Uz Vāciju Latvijas izlase dosies ar astoņiem aizsargiem, 12 uzbrucējiem un trīs vārtsargiem. Latvijas izlasē būs seši debitanti lielajos turnīros - Andris Džeriņš, Gints Meija, Sergejs Pečura, Jānis Andersons, Kaspars Saulietis un Edgars Lūsiņš.

Kā norādīja valstsvienības galvenais treneris Znaroks, izmaiņas komandā būs otrajā posmā. "jau bija sarunāts, ka pēc pirmā posma uz Latviju atpakaļ dosies Miķelis [Rēdlihs], kura ģimenē gaidāms pieaugums. Tāpēc ņemam Saulieti, kurš otrajā posmā tiks pieteikts Rēdliha vietā."

Pasaules čempionātā pēc pirmā posma komandas drīkst pieteikt divus spēlētājus. Kurš būs otrs, Znaroks pagaidām neprognozēja. "Skatisimies, kā Ziemeļamerikā spēlē mūsējie. Ceram uz [Artūru] Kuldu vai [Oskaru] Bārtuli. Tiesa, Bārtulis nespēlē, un, cik zinu, viņam ir cirkšņa trauma. Sazvanīsimies, un tad zināsim kaut ko konkretāk."

Znaroks sīkāk nekomentēja, kuram, visticamāk, tiks uzticēta komandas otrā vārtsarga loma. "Gan Mārtiņš [Raitums], gan [Edgars] Lūsiņš labi nostāvēja savas spēles. Bet par vārtsargiem labāk ir prasīt Mihailam Vasiļonokam, jo viņš ir viņiem tuvāk, bet ceram, ka Edgars [Masaļskis] nospēlēs labi un šo jautājumu nevajadzēs risināt."

Atgādinām, ka Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīja sešas pārbaudes spēles – pirmajās divās ar 4:1 un 2:0 uzvarēja Franciju, tad 3:2 un 2:1 pieveica arī Baltkrieviju, piektajā spēlē piedzīvoja vienīgo zaudējumu pret Slovākiju (3:4), bet pēdējā pārbaudes mačā uzvarēja slovākus ar 2:0.

Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu Vācijā izlidos ceturtdien, 6.maijā, ar reisu uz Frankfurti pulksten 14:45.

2010.gada pasaules čempionāta priekšsacīkstēs B grupā Latvija spēlēs pret Šveici (8.maijā), Kanādu (10.maijā) un Itāliju (12.maijā).

Latvijas hokeja izlases sastāvs 2010.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi: Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums, Edgars Lūsiņš
aizsargi: Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Māris Jass, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Jēkabs Rēdlihs
uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Juris Štāls, Sergejs Pečura, Gints Meija, Kaspars Saulietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!