Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase trešdien pēdējā C grupas spēlē pārliecinoši, ar 6:2 (1:1, 3:0, 2:1) pieveica ASV izlasi, sagādājot amerikāņiem pirmo zaudējumu šajā pasaules čempionātā.

Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts – 1:1, bet otrajā periodā zviedri guva trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties pārliecinošā vadībā – 4:1. Arī trešajā trešdaļā uzvarēja Zviedrijas izlase, kas guva divus vārtus, uz ko amerikāņi atbildēja tikai ar vienu precīzu raidījumu.

Divus vārtus Zviedrijas izlases labā guva Patriks Berglunds, pa vieniem – Dāvids Petrašeks, Markuss Krūger, Matiass Šjēgrēns un Džimirs Eriksons. ASV izlases labā vārtus guva Bleiks Vīlers un Kems Foulers.

Tādējādi Zviedrijas izlase priekšsacīkstes pabeidza kā grupas līdere, ASV komanda ierindojās otrajā vietā. Trešie palika norvēģi, bet pēdējā vietā ierindojās Austrijas valstsvienība, kura kopā ar Latviju cīnīsies par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Nākamajā kārtā Zviedrija, ASV un Norvēģija spēlēs F grupā kopā ar Kanādu, Šveici un Franciju.

E grupā par tiesībām iekļūt ceturtdaļfinālā spēlēs Čehija, Vācija, Somija, Krievija, Slovākija un Dānija.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='zviedrija'; $t2='asv'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!