Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā sestdien iekļuva Somijas valstsvienība, kas līdz ar to ārpus labāko astotnieka atstāja sacensību rīkotāju Slovākiju.

Otrā posma E grupas spēlē sestdien Slovākijai tikai uzvara pamatlaikā dotu vēl cerības uz ceturtdaļfinālu, taču somi sarūgtināja mājiniekus un uzvarēja ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0).

Pirmā perioda 17.minūtē Marians Gaboriks realizēja slovākiem vairākumu, izvirzot mājiniekus vadībā ar 1:0. Slovākijas hokejisti mača turpinājumā neizmantoja vairākas lieliskas iespējas, somus arī glāba vārtsargs Petri Vehanens, bet pēdējās trešdaļas astotajā minūtē Tuomu Rūtu izlīdzināja rezultātu. Punktu somu uzvarai pielika tas pats Rūtu, kurš savus otros vārtus guva nepilnas 10 minūtes pirms mača beigām.

Pusotru minūti pirms mača beigām slovāki nomainīja arī vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču reāli apdraudēt somu vārtus nespēja, un piedzīvoja zaudējumu, kas pārvilka svītru mājinieku cerībām uz godalgu savu līdzjutēju priekšā.

Tādējādi pirms pēdējām spēlēm ir zināms, ka no E grupas cīņu par medaļām turpinās Čehija, Krievija, Vācija un Somija. Tikmēr F grupā Kanāda vienīgā sev ir garantējusi vietu ceturtdaļfinālā, Francijai vairs nav cerību iekļūt ceturtdaļfinālā, bet vēl vienu "lieko" noskaidros Zviedrija, ASV, Norvēģija un Šveice.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='slovakija'; $t2='somija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!