Foto: AFP/Scanpix
Pasaules čempionāta finālā piektdien iekļuva Somijas hokeja izlase, kas pusfinālā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pieveica Krievijas valstsvienību.

Tagad finālā somi svētdien tiksies ar Zviedrijas izlase, kas piektdien ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) pārspēja Čehijas izlasi.

Somijas hokejisti par pasaules čempioniem nav kļuvuši kopš 1995.gada, bet pēdējo reizi finālā spēlēja 2007.gadā.

Par vienu no mača zvaigznēm kļuva 19 gadus vecais somu uzbrucējs Mikaēls Granlunds, kurš otrā perioda sestajā minūtē fantastiski guva pirmos vārtus mačā. Aiz vārtiem Granlunds apspēlēja krievu spēlētāju, uz nūjas lāpstiņas uzlika ripu, apslidoja ap vārtiem un iemeta tādā veidā vārtos. Tiesneši dažas minūtes skatījās, vai Granlunds nav pārkāpis noteikumus, tomēr pārkāpums netika fiksēts, un Somija izvirzījās vadībā ar 1:0.

Somija pretinieku pretestību līdz galam praktiski salauza trešā perioda vidū, kad pusotras minūtes laikā Jani Lajunens un Jarko Imonens panāca 3:0.

Par labāko spēlētāju somu rindās tika atzīts vārtsargs Petri Vehanens, kurš atvairīja visus 30 metienus. Arī Krievijas izlasē par labāko atzina vārtsargu Konstantīnu Baruļinu, kurš atvairīja 26 metienus.

Ceturtdaļfinālā Somija ar 4:1 (0:0, 4:1, 0:0) uzvarēja Norvēģiju, savukārt Krievija ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) - Kanādu.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='somija'; $t2='krievija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc";  ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!