Foto: AFP/Scanpix
Trešo zaudējumu četrās spēlēs savu līdzjutēju priekšā piektdien pasaules čempionātā piedzīvoja Slovākijas hokeja izlase, kas ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) piekāpās saviem kaimiņiem un principiālākajiem pretiniekiem Čehijas spēlētājiem.

Šī abām komandām bija pirmā spēle otrajā posmā – čehi līdz ar to sev un arī Vācijai nodrošinājuši vietas ceturtdaļfinālā, bet slovākiem tagad ir jāpaveic neliels varoņdarbs. Lai mājinieki iekļūtu ceturtdaļfinālā, slovākiem pēdējās spēlēs pamatlaikā jāuzvar Somija un Dānija, kā arī jācer uz somu neveiksmi mačā pret Krieviju.

Pasaules čempioniem čehiem šī bija ceturtā uzvara pamatlaikā četrās spēlēs, viņi ir vienīgie, kas nav zaudējuši punktus vēl turnīrā, un arī spēlē pret Slovākiju čehiem piederēja pārsvars (metienos 37 pret 22). Pirmā perioda izskaņā Mareks Židlickis guva čehiem pirmos vārtus, bet otrajā periodā Ladislavs Nagijs izlīdzināja rezultātu.

Izšķirošo pārsvaru Čehija ieguva pēdējās trešdaļas sākumā, kad trīsarpus minūšu laikā vārtus guva Martins Havlāts un Patriks Eliāšs. Divarpus minūtes pirms spēles beigām Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Tomašs Surovijs vienus vārtus atguva, slovāki vēl nomainīja vārtsargu, bet paglābties no zaudējuma mājinieki nespēja.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='cehija'; $t2='slovakija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!