Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģijas izlases uzbrucējs Mariuss Holtets pirmdien vienpersoniski ieveda savu komandu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, mačā pret Franciju gūstot četrus no pieciem Norvēģijas izlases vārtiem.

Norvēģi šai spēlē uzvarēja ar 5:2 (3:1,1:1, 1:0) un var gatavoties pasaules čempionāta nākamajai kārtai.

Spēlē ar Franciju norvēģi jau pēc pirmās trešdaļas atradās pārliecinošā vadībā ar 3:1. Pirmos vārtus Norvēģijas izlases labā ceturtajā minūtē guva Skroders, realizējot skaitlisko vairākumu, bet pēc 26 sekundēm nāca kārta pirmajiem Holteta gūtajiem vārtiem. Perioda vidū francūži vienus vārtus gan atguva, taču 18. Minūtē Holteta panāca 3:1 savas komandas labā.

Otrais periods beidzās ar neizšķirtu rezultātu, abām komandām gūstot pa vieniem vārtiem – 4:2, bet trešajā trešdaļā vienīgos vārtus guva Holtets perioda 13. minūtē – 5:2. Spēles beigās francūži saniknojās, un sāka pelnīt noraidījumus, tā Saša Treljes par sitienu pretiniekam ar elkoni saņēma 2:10 soda minūtes.

Spēle noslēdzās ar Kevian Ekefiljes pārkāpumu - franču aizsargs centās aizkavēt Kenu Andrē Olimbu izgājienā uz vārtiem un tiesneši norvēģiem piešķīra "bullīti", kuru Olimbs gan nerealizēja, un spēle noslēdzās ar perioda vidū sasniegto rezultātu 5:2.

Norvēģijas izlase tikai otro reizi kopš 1992. gadā iekļuva pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ir tikusi līdz meistarsacīkšu ceturtdaļfinālam. Pirmo reizi tas viņiem izdevās 2008. gadā.

Interesanti, ka Mariuss Holtets šosezon savā klubā "Färjestad" ir guvis kopumā četrus vārtus, bet pasaules čempionātā viņš jau sešas reizes ir pārspējis pretinieku vārtsargus, kļūstot par turnīra rezultatīvāko snaiperi.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='norvegija'; $t2='francija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!