Foto: F64
Latvijas hokeja izlase uzsākusi gatavošanos pēdējām pārbaudes spēlēm ar Norvēģiju, bet joprojām ir neskaidrība par viena no komandas līdera Kārļa Skrastiņa iespējamo spēlēšanu pasaules čempionātā.

Kā vortālam "Delfi Sports" skaidroja Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs, Skrastiņa jautājumā skaidrība varētu būt tuvākajās dienās, bet pagaidām jaunumu nav. Kā zināms, Skrastiņš pagājušajā nedēļā norādīja, ka varētu nespēlēt pasaules čempionātā, ja viņam jaunu līgumu nepiedāvās Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Dalasas "Stars".

Skaidrība nav arī par Mārtiņu Karsumu, kuram otrdien tiks veikta ceļgala atkārtota magnētiskā rezonanse.

Uzsākot pēdējo sagatavošanās posmu pirms pasaules čempionātā, no komandas pēdējā sastāva, kas piedalījās pārbaudes spēlēs pret Austriju, atskaitīti jaunie Raimonds Vilkoits un Kristiāns Pelšs.

Pretēji solītajam, izlasei vēl nav pievienojies Artūrs Kulda, kurš no Ziemeļamerikas ielidos trešdien. Izlasei ir pievienojušies Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Raitums, bet pēc maza pārtraukuma, kas bija saistīts ar ģimenes apstākļiem, komandā atkal ir Aleksandrs Ņiživijs. Vasiļjevs gan šobrīd trenējas svaru zālē, jo no Vācijas vēl nav atnācis viņa hokeja inventārs.

Latvijas izlasē pilnvērtīgus treniņus uz pilnu slodzi aizvada Lauris Dārziņš, Oskars Cibuļskis un Māris Jass, kuri nepiedalījās pārbaudes spēlēs pret Austriju. Pagaidām

Tāpat ir zināms, ka valstsvienībai tomēr nevarēs palīdzēt vārtsargs Edgars Lūsiņš, kuram ir cirkšņa savainojums.

Šo ceturtdien notiks LHF valdes sēde, kurā oficiāli tiks izvirzīts uzdevums valstsvienībai 2011.gada pasaules čempionātā. LHF prezidents Kirovs Lipmans jau ir paudis savu personisko viedokli, ka izlasei pasaules čempionātā ir jāiekļūst starp astoņām labākajām.

Pirms pasaules hokeja čempionāta Latvijas izlasei paredzētas vēl divas pārbaudes spēles - 25. un 26.aprīlī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju.

2011.gada pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 29.aprīlī. Latvijas izlase priekšsacīkstēs D grupā spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!