Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā tomēr, visticamāk, nepalīdzēs uzbrucējs Mārtiņš Karsums, pēc pārbaudes spēles ar Norvēģijas izlasi atzina Latvijas vienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā ziņots, pirmdien septītajā un priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase savā laukumā ar rezultātu 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) uzvarēja Norvēģijas valstsvienību.

Pēc mača Znaroks atklāja un deva skaidru mājienu par to, ka uz čempionātu līdzi, visticamāk, nedosies Karsums, kurš vēl nav atguvies pēc veiktās operācijas.

Kā ziņots, Karsumam uzreiz pēc klubu sezonas noslēguma tika veikta ceļgala operācija, taču vēlākajās medicīniskajās apskatēs nopietnas problēmas nav tikušas konstatētas.

Tomēr treneris cer, ka izlasei pievienosies Kaspars Daugaviņš, kuram pašlaik sezona turpinās Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Ne viss šajā mačā izdevās kā gribētos, taču priecē, ka komanda izveidoja daudz momentus," sacīja Znaroks. "Kā arī neslikti nospēlējām vairākumā. Kopumā šīsdienas spēle man patika."

"Tikai pirms divām dienām beidzās lielā slodze, tādēļ komanda vēl nav savā labākajā fiziskajā kondīcijā," skaidroja Znaroks.

Znaroks arī izteicās, ka otrdienas preses konferencē vēl nespēs nosaukt galīgo izlases sastāvu pasaules čempionātam, jo vēl jāatrisina vairāki jautājumi.

"Trešajā trešdaļā laukumā nedevās Artūrs Kulda, jo viņam uz elkoņa tika uzliktas šuves, bet es zinu, ka ar viņu problēmu nebūs, jo viņš ir īsts cīnītājs," sacīja Znaroks.

Treneris arī atklāja, ka pasaules čempionāta pirmajā etapā pieteiks 13 uzbrucējus un septiņus aizsargus.

Noprotams, ka otrdien, kad abas komandas tiksies atkārtoti, pēlēs Armands Bērziņš, Gints Meija un Roberts Bukarts.

Norvēģijas izlases sastāvā mačiem ar Latviju iekļauti 25 hokejisti, no kuriem 11 spēlētāji pārstāv Zviedrijas klubus.


Kā ziņots, Latvijas izlase pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs izcīnīja tikai sestajā mačā, kad pagājušajā ceturtdienā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Austriju. Pirmās sešas spēles tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā.

Arī Norvēģija sešās EHC turnīra spēlēs izcīnīja vienu panākumu, kad aprīļa sākumā savā laukumā ar 4:1 pieveica Dānijas valstsvienību, kas būs Latvijas pretiniece gaidāmajā pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš un Kārlis Skrastiņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un Edgars Lūsiņš.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29.aprīļa līdz 15.maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Savukārt Norvēģijas sacensību pirmajā posmā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, ASV un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!