Foto: AFP/Scanpix
Viena no pasaules čempionāta favorītēm Krievijas hokeja izlase arī savā otrajā spēlē svētdien neparādīja pārliecinošu sniegumu, tikai pēdējās minūtēs salauza pastarītes Slovēnijas pretestību un uzvarēja ar 6:4 (1:0, 1:1, 4:3).

Atgādinām, ka pirmajā spēļu kārtā Krievija ar 0:2 zaudēja Vācijai, bet Slovēnija spraigā cīņā ar 1:3 piekāpās mājiniecei Slovākijai.

TV3 Play

Svētdienas spēle izcēlās ar vairākiem asumiem, incidentiem un kuriozi gūtiem vārtiem. Jau pirmajā periodā Krievija palika bez diviem spēlētājiem – smagu traumu guva Aleksejs Tereščenko, bet Aleksejs Jemeļins par rupjību saņēma noraidījumu līdz mača beigām. Pēc Jemeļina rupja spēka paņēmiena ar asiņojošu degunu laukumu atstāja slovēnis Žige Jegliče, kurš tā arī nespēja turpināt cīņu.

Jāpiebilst, ka vairākas reizes mačā ciest dabūja arī slovēņu vārtsargs Andrejs Hocevars, kurš spēli pabeidza.

Mača piektajā minūtē Vitālijs Atjušovs izvirzīja Krieviju vadībā, taču daudzie noraidījumi neļāva Krievijai dominēt, lai gan tieši krievi bija spēles izteikti favorīti. Otrā perioda vidū Andrejs Hebars izlīdzināja rezultātu, tad otrās trešdaļas 16.minūtē Maksims Afinogenovs guva Krievijai otros vārtus, bet pēdējās trešdaļas trešajā minūtē Bostjans Goličičs atkal izlīdzināja rezultātu.

Tieši pēdējā trešdaļa izvērtās dramatiski. Dmitrijs Kuļikovs un Afinogenovs ieguva Krievijai divu vārtu pārsvaru, taču slovēņi kuriozā veidā izlīdzināja rezultātu. Pēc Goličiča metiena ripa rikošetā pārlidoja pāri Krievijas izlases vārtsargam Jevgeņijam Nabokovam, savukārt Roks Pajičs pārspēja Nabokovu pēc tam, kad ripa trāpīja Aleksandram Radulovam pa kāju, tad atsitās pa aizsargstiklu un izlidoja vārtu priekšā.

Nepilnas četras minūtes pirms mača beigām ar atkārtotu metienu no tuvas distances Radulovs guva Krievijai uzvaras vārtus, bet pēdējā minūtē sestos vārtus Krievijai guva Sergejs Zinovjevs. Jāpiebilst, ka pirms Zinovjeva vārtu guvuma Slovēnijai bija lieliska iespēja izlīdzināta rezultātu, bet ripa aizslīdēja nedaudz garām Krievijas izlases vārtiem.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='krievija'; $t2='slovenija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!