Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks intervijā laikrakstam "Diena" izteicies, ka pārbaudes spēlēs pat Norvēģiju laukumā izies gandrīz optimālais valstsvienības sastāvs, kas spēlēs pasaules čempionātā.

"Pret Norvēģiju vajadzētu doties laukumā jau pasaules čempionāta sastāva variantam. Iespējams, jau pirmajā spēlē maiņu salikumi būs ļoti pietuvināti tam, kā sāksim spēlēt Bratislavā," saka Znaroks.

Treneris atzina, ka šobrīd ar komandu netrenējas vēl daži hokejisti, taču uz spēlēm ar Norvēģiju un pasaules čempionātā Znaroks ar viņiem rēķinoties. "Plānojam, ka Lauris [Dārziņš] spēlēs," norāda treneris. "Plānojam Karsumu vest līdzi uz Bratislavu. Ja nebūs spēlētājs no paša sākuma, varbūt pieteiksim viņu uz otro posmu. . Izlases ģenerālmenedžeris [Sandis Ozoliņš] sola, ka no trešdienas ar komandu trenēsies Artūrs Kulda un Aleksandrs Ņiživijs."

Pēdējās pārbaudes spēles pirms došanās uz pasaules čempionātu Latvijas izlasei paredzētas ar Norvēģijas valstsvienību 25. un 26. aprīlī, bet pirmo maču pasaules meistarsacīkstēs Latvija aizvadīs 30. aprīlī pret Čehiju.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei šogad ir jāiztiek bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem – traumu dēļ uz pasaules čempionātu nedosies uzbrucējs Jānis Sprukts, aizsargi Rodrigo Laviņš un Guntis Galviņš, kā arī vārtsargs Edgars Lūsiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!