Foto: F64
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien atlaida visu Latvijas hokeja valstsvienības līdzšinējo vadību, tostarp galveno treneri Oļegu Znaroku.

LHF valde izvērtēja Latvijas valstsvienības sniegumu pasaules čempionātā un atzina, ka komanda nav izpildījusi tai doto uzdevumu, tādēļ arī tika pieņemts lēmums par izlases personāla atbrīvošanu, skaidro LHF preses dienests.

Darbu izlasē ir zaudējuši gan Oļegs Znaroks, gan viņa palīgi Harijs Vītoliņš un Leonīds Beresņevs, kā arī Sandis Ozoliņš, kurš pirmoreiz izlasē pildīja ģenerālmenedžera pienākumus.

Par Latvijas nacionālās hokeja izlases startu pasaules čempionātā Slovākijā atskaitījās Latvijas nacionālās izlases treneris Oļegs Znaroks. Viņš atzina, ka pasaules čempionātā tika iegūta 13. vieta, kaut gan bija pelnījuši vairāk.

"Mūsu apakšgrupa bija stiprākā, labi spēlējām pret visām komandām. Ar Dāniju bija grūti, trešajā periodā "nomētājām" viņus, beigās nepaveicās. Spēle ar Slovēniju bija slikta, jo spēlējām nākamajā dienā pēc spēles ar Dāniju. Mums nebija tiesību pamest augstāko divīziju. Kopumā uzskatu, ka komanda parādīja labu sniegumu. Visi strādāja par 100 procentiem," teica treneris.

Kā atzina Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, no LHF puses tika izdarīts viss maksimālais, lai sagatavotos un startētu pasaules čempionātā.

Līdz šī gada 1. novembrim LHF valdei būs jāatrisina situācija, formējot jaunu Latvijas nacionālas hokeja izlases vadību. LHF prezidents Kirovs Lipmans un LHF valdes locekļi pateicās Oļegam Znarokam par darbu piecu gadu garumā, uzsverot, ka nav teikts, ka neviens no izlases personāla nevarētu atgriezties izlasē.

Jau ziņots, ka pēc šāgada pasaules čempionāta, kurā Latvijas izlase cīnījās par palikšanu augstākajā divīzijā, LHF prezidents Kirovs Lipmans kritiski izteicās par izlases sniegumu un solīja pārmaiņas komandas vadībā.

Līgums ar izlases galveno treneri Oļegu Znaroku beidzās pēc šāgada pasaules čempionāta, un vēl Slovākijā Znaroks izteicās, ka diez vai to pagarināšot.

Latvijas izlases galvenā trenera amatā bijušais valstsvienības uzbrucējs Znaroks nonāca 2006. gadā. Augstākais sasniegums, ko Latvijas izlase pasaules čempionātā sasniegusi viņa vadībā, ir septītā vieta 2009. gada turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!