Foto: F64
Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis jau otro spēli pēc kārtas pasaules čempionātā (PČ) hokejā rāda atzīstamu sniegumu un arī pēc spēles ar Somiju izpelnījās treneru atzinību, jo bieži glāba komandu kritiskās situācijās.

TV3 Play

Savukārt pats Masaļskis, kurš pret Somiju atvairīja 31 no 33 metieniem, pēcspēles sarunā ar žurnālistiem uzslavēja komandas biedrus, kuri cīnījušies līdz pēdējam.

"Tā kā mēs šogad spēlējam, mums pa spēkam ir jebkurš pretinieks. Pie veiksmīgas sakritības mēs varam pacīnīties par uzvaru ar ikvienu komandu. Žēl, ka zaudējām divus punktus, lai gan tā arī nevar teikt, jo kad ielaidām otros vēl septiņas minūtes bija jāiztur. Ja pirms spēles kāds būtu teicis, ka pamatlaiku ar somiem nospēlēsim 2:2, domāju lielākā daļa tam piekristu un priecātos. Tomēr žēl nedaudz ir, jo vedām, sitāmies un šodien bijām pelnījuši uzvaru," uzskata Latvijas izlases pirmais vārtu vīrs.

Otrie vārti tika zaudēti pēc pašu kļūdas. "Atkal stulbi zaudējām izšķirošos[otros] vārtus. Iepriekšējā spēlē arī uz savas kļūdas ielaidām trešo ripu un šodien tieši tāpat zaudējām otros. Pilnīgi uz savām kļūdām. Man grūti teikt, kā būtu bijis, ka nebūtu tās epizodes".

Spēle ar Somiju sanākusi grūtāka kā ar Čehiju, jo somiem bija lielāks ātrums. Taču tik traki, kā pirms pāris gadiem, kad somi pa Masaļska vārtiem meta pat 60 reizes, vairāk neesot. "Mēs jau arī esam auguši, no gada gadā pielikam. Tomēr Kontinentālā hokeja līga (KHL) visiem dod meistarību un pārliecību sevī. Mēs vairāk neesam tie sitamie zēni, kuriem var izdarīt pa 60 metieniem spēlē. Ar somiem vienmēr ir grūti spēlēt, viņi ir ļoti ātri un agresīvi, ar labu taktiku. Sākumā mums bija grūti tikt viņiem līdzi, bet pēc tam ieskrējāmies," skaidroja Masaļskis.

Pēcspēles metienus viņš nevēlējās komentēt, jo "vienu dienu tu noķer visus, vienu dienu nenoķer nevienu".

Tas, ka visa komanda "grauž" ledu, papildu enerģiju dod arī pašam ripu ķērājam. "Viņi[laukuma spēlētāji] jūt, ka es cīnos, es jūtu, ka viņi cīnās. Tas dod klāt vairāk pozitīvas emocijas. Komandā visi grib kaut ko panākt un tāpēc visi cenšās līdz galam," komandā ir kaujinieciska atmosfēra.

Dānijas izlases spēles Masaļskis šajā čempionātā redzējis epizodiski, taču uzsver, ka neskatoties uz lielajiem zaudējumiem, tā ir laba komanda. "Cik es saprotu viņi arī spēlē diezgan agresīvi, ir gana mobīla komanda. Dāņiem nav slikti vārtsargi pat neskatoties uz to, ka pagaidām ir vairāk ielaiduši. Es domāju ka būs grūta spēle," par izšķirošo pirmā posma cīņu sprieda vārtsargs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase PČ otrajā spēlē Somijai zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3. Trešdien jātiekas ar Dāniju un šīs cīņas uzvarētāji iekļūs nākošajā kārtā, bet zaudētāji spēlēs par palikšanu Elites divīzijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!