Foto: AFP/Scanpix
Pēc divām sensacionālām uzvarām pirmajās divās spēlēs pasaules čempionāta priekšsacīkstes ar smagā cīņā gūtu panākumu pabeidza Vācijas hokeja izlase, kas A grupā tikai pēcspēles "bullīšos" ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0) pieveica Slovēnijai.

Abām komandām šī spēle neko nenozīmēja, jo pirms cīņas jau bija zināms, ka slovēņiem būs jāspēlē par palikšanu augstākajā divīzijā, bet Vācija bija nodrošinājusi uzvaru A grupā. Tādējādi arī savstarpējās spēles rezultāts abām komandām turpmākajās cīņās pasaules čempionātā neko nedeva.

Jāpiebilst, ka slovēņiem par neizšķirtu pamatlaikā iegūtais punkts bija pirmais komandas vēsturē pasaules čempionāta augstākajā divīzijā priekšsacīkšu spēlēs.

Pirmā perioda piektajā minūtē Ziga Jegličs slovēņiem guva pirmos vārtus, bet otrā perioda vidū Roks Tičars panāca jau 2:0. Lai gan Vācijai bija nospiedošs pārsvars, vācu hokejisti pirmos vārtus guva tikai piecas minūtes pirms otrā perioda beigām – izcēlās Mihaels Volfs. Izlīdzinājumu pamatlaikā Vācijai nodrošināja trešā perioda sestajā minūtē Fēliksa Šulca gūtie vārti.

Pagarinājumā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvarētāju noteica pēcspēles "bullīšos". Tajos tikai astotajā piegājienā uzvaras vārtus vāciešiem guva Franks Hordlers.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='vacija'; $t2='slovenija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!