Foto: Reuters/Scanpix
Vienu no lielākajiem panākumiem savā vēsturē sestdien guva Norvēģijas hokeja izlase, kas pasaules čempionāta C grupas spēlē ar 5:4 (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles "bullīšos" sensacionāli pieveica Zviedrijas valstsvienību.

Spēles laikā zviedri bija vadībā ar 3:1, taču pārsvaru nenosargāja un piedzīvoja sensacionālu zaudējumu. Lai gan spēlē pārsvars bija Zviedrija, pagarinājumā lieliskākā iespēja bija Norvēģijai izraut uzvaru, taču norvēģi izgājuši divatā pret vārtsargu nespēja apspēlēt zviedru vārtu vīru Ēriku Ersbergu.

Savukārt "bullīšos" par lielāko zvaigzni kļuva norvēģu vārtsargs Lāšs Haugens, kuru atzina arī par mača labāko spēlētāju Norvēģijas sastāvā. Haugens pamatlaikā atvairīja 42 metienus, tad elegantā stilā atvairīja zviedru zvaigznes Luī Ēriksona "bullīti", bet Patrika Berglunda metiens izgājienā lidoja garām vārtiem. Norvēģijai pēcspēles metienus realizēja Pērs Āge Skroders un Matīss Olimbs.

Pamatlaikā Norvēģijai vārtus guva Anders Bastiansens, Mariuss Holtets, Mortens Asks un Martins Rojmarks. Zviedriem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Ēriksons un Berglunds.

Jau ziņots, ka C grupas citā spēlē sestdien ASV hokejisti bez lielām problēmām ar 5:1 pārspēja Austriju.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='zviedrija'; $t2='norvegija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!