Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pirms pēdējās pārbaudes spēles un došanās uz šāgada pasaules čempionātu īsā sarunā vortālam "Delfi" atzina, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izvirzītais uzdevums – izkļūt no grupas - neesot nemaz tik vienkāršs un ka vieglāk esot bijis tad, kad pats spēlēja.

"[LHF] izvirzītais uzdevums esot pieticīgs – to vien dzird no apkārtējiem, bet tas ir jāizdara, un nemaz tik viegli tas nav," uzsver Oļegs Znaroks. "Tas ir pasaules čempionāts, visas komandas ir spēcīgas!"

Treneris gan izvairījās nosaukt, kuras valsts izlase būs favorīti šajā pasaules čempionātā. "Man nav favorītu, man ir sava komanda!" norāda Znaroks.

Komandas gatavošanos un perspektīvas šāgada turnīram ietekmējis tas, ka pasaules čempionātā nevar piedalīties vairāki vadoši spēlētāji. Uz jautājumu, kura no viņiem trenerim pietrūks visvairāk, Oļegs Znaroks pēc neliela pārdomu brīža atbildēja – Skrastiņa. "Un Karsuma," mirkli vēlāk piebilda treneris.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad izlasei bija jāgaida, kad no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) pienākumiem atbrīvosies valstsvienības treneri Oļegs Znaroks un Harija Vītoliņš šosezon treneri varēja pievienoties komandai jau pašā sākumā, izmēģinot vairākus jaunos spēlētājus un dažādus virknējumus, tomēr izlases veidošana nav bijis viegls process arī šogad. "Kad bija vieglāk? Vieglāk bija, kad es pats spēlēju, tad mums bija Komanda…" saka Znaroks.

Paralēli darbam ar Latvijas izlase Oļegs Znaroks arī seko līdzi tam, kas notiek Maskavas "Dinamo" hokeja klubam, kas gatavojas nākamajai KHL sezonai. "Jā, es esmu lietas kursā, kas notiek Maskavas "Dinamo", tur nākamgad būs interesanti," ar daudzsološu smaidu nosaka treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu Slovākijā dosies 25 spēlētāju sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!