Foto: DELFI

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš komentējot aizsargam Artūram Kuldam piespriesto trīs spēļu diskvalifikāciju, uzsvēra, ka Latvijas komandas vadība kategoriski nepiekrīt tik bargam sodam un izskatīs iespēju iesniegt apelāciju.

TV3 Play

Par apelācijas ieniegšanu tiks lemts pirmdien, kad tiks noskaidrota procedūra kā to pareizi izdarīt. "Mēs pēc sprieduma darījām zināmu, ka kategoriski nepiekrītam viņu lēmumam. Tajā epizodē mūsu spēlētājs[Kulda] veica spēka paņēmienu bez nodoma tīši traumēt pretinieku. Tas bija spēles moments, kurš diemžēl beidzās ar smagu savainojumu. Kuldas nodoms nebija traumēt," sarunā ar Latvijas žurnālistiem sacīja Ozoliņš, kurš piedalījās Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) disciplinārās komisijas sēdē.

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris piebilda, ka ja šāda epizode atkārtots, desmit gadījumos no desmit atkal sekotu spēka paņēmiens. "Diemžēl arī tad sekas būtu tādas pašas, jo šāda veida traumām šobrīd tiek pievērsta liela uzmanība. Ja čehu hokejists nebūtu guvis galvas traumu, Kulda varbūt saņemtu disciplinārsodu[25 soda minūtes], bet ne diskvalifikāciju. Tas ir pārāk bargs sods," uzskata Ozoliņš.

Pirms disciplinārās komisijas sēdes Latvijas puse vairākkārt no dažādiem video ierakstu rakursiem izpētīja nelaimīgo epizodi un nonākusi pie secinājuma, ka nav bijis tīšs kontakts ar plecu galvā. Komisijas sēdei Ozoliņš bijis labi sagatavojies, taču viņam īsti pat nav doma savu spēlētāju aizstāvēt. "Komisijā ir četri cilvēki, divi šeit Bratislavā un divi Košicē, kuri pieņemot lēmumu sazinājās ar videokonferences palīdzību. Viņi lēmumu uzreiz nepieņēma, ilgi apspriedās. Izskatīja tikai šo gadījumu," piebilda Ozoliņš.

Viņš novēlēja cietušajam čehu hokejistam Radekam Martinekam ātrāk atgriezties laukumā, taču arī piebilda, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas Martinekam šis smadzeņu satricinājums nav ne pirmais, ne otrais karjerā. Lietas būtību tas gan nemainot, un arī Latvijas izlase turpinās ar tādu pašu apņēmību gatavoties nākošajām spēlēm.

"Sastāvā būs nelielas izmaiņas, turpināsim tikpat apņēmīgi, jo mūs gaida vēl vismaz piecas spēles," teica Ozoliņš.

Jau ziņots, ka Martineks traumu guva sestdien Latvijas un Čehijas spēles pirmajā trešdaļā pie laukuma apmales. IIHF disciplinārā komisija pēc videoieraksta izpētes atzina, ka spēlē pret Čehiju Latvijas aizsargs spēka paņēmienu pret Martineku izpildīja nepareizi, jo Kulda attiecīgajā epizodē palēcās, ietriecoties Martinekam kaklā un galvā, teica IIHF komisijas priekšsēdētājs Jans Ake Edvinsons.

Martineks no ledus tika novests uz ratiņiem. Hokejistu aizveda uz slimnīcu, kur viņam konstatēja nopietnu smadzeņu satricinājumu un galvas sasitumu. Citus savainojumus Martinekam pārbaudē neatklāja, taču maz ticams, ka viņš PČ Slovākijā vēl spēlēs, informēja IIHF medicīnas pārraugs Bīts Viligers.

Diskvalifikācijai paliekot spēkā, Kuldam būs jāizlaiž spēles ar Somiju (pirmdien) un Dāniju (trešdien), kā arī pirmo spēli nākošajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!