Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs uzskata, ka pret Dāniju līdzīgā stilā kā trešdien spēlējot desmit reizes, Latvijas izlase izcīnītu astoņas uzvaras, taču šoreiz pietrūkuši laimes vārti.

"Man nav ko pārmest komandai. Mēs vienkārši spēlējām tik cik spējām, spēlējām tā, ka varējām šo cīņu vinnēt. Šādā stilā mēs no desmit spēlēm pret Dāniju astoņas vinnētu, bet nu šoreiz tā gadījās, ka laime pasmaidīja viņiem. Pietrūka laimes vārti," žurnālistiem sacīja kapteinis.


Uzbrukumu noslēgumā pietrūcis koncentrācijas, taču lielisku spēli aizvadījis arī pretinieku vārtsargs Frederiks Andersens. "Viņu vārtsargs izvilka spēli, tas ir skaidrs, tur nav pat ko runāt. Cipa[Mārtiņš Cipulis] met tukšos vārtos, bet ripa trāpa vārtsargam pa roku. Ripa iet gar līniju un nevis iekrīt uz vienu pusi, bet uz otru. Tā ir hokeja laime vai nelaime, kas šoreiz bija mūsu," uz veiksmes trūkumu norādīja Vasiļjevs.

Sākums komandai bijis grūts, jo uzreiz vajadzēja atspēlēties. "Mēs uzreiz sākām no zaudētāju pozīcijas un dāņiem tas bija ļoti liels plus. Mums bija jāatspēlējās, to izdarījām un trešajā periodā bijām labāki. Mēs fiziski bijām labāki par dāņiem, viņus pārskrējām, mums bija vairāki vairākumi, kurus vajadzēja izmantot," uz iespējām norādīja Vasiļjevs.

Kapteinis uzskata, lai cik apbēdinošs šis zaudējums arī neliktos, čempionāta turpinājumā Latvijas izlasei jābūt apņēmīgai un jāspēlē ar izgāztām krūtīm. "Tas ir apbēdinoši un ļoti satraucoši priekš Latvijas izlases ka mēs esam tikuši grupā kurā negribējām iekļūt. Taču jāskatās uz priekšu, jāskatās pozitīvi, un jānoskaņojas, ka esam labākā komanda no tām, ar kurām būs jāspēlē. Jāiet lepniem ar izgāztām krūtīm un jāmēģina uzvarēt katru spēli," uzsvēra Vasiļjevs.

Viņš ir pārliecināts, ka motivācijas izlases spēlētājiem noteikti netrūks. "Vai tad labāk spēlēt B grupā? Tā arī ir mūsu motivācija," komandai jāsaglabā vieta starp pasaules labākajām komandām.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase dāņiem zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3. Turnīrā par vietas saglabāšanu elitē pirmo cīņu Latvija aizvadīs jau ceturtdien pret Slovēniju, bet tad pārcelsies uz Košici, kur sestdien spēlēs pret Baltkrieviju, bet svētdien pret Austriju.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!