Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs plāno beigt karjeru valstsvienībā, intervijā laikrakstam "Diena" izteicās pats sportists.

"Domāju, ka tādas situācijas kā šogad vairs nebūs un izlase varēs iztikt bez manas palīdzības," teica 34 gadus vecais Vasiļjevs.

Kā galveno iemeslu Vasiļjevs min garo sezonu, kas ar katru gadu rada arvien lielāku nogurumu. "Ir jau arī iekrāti desmit pasaules čempionāti, pēdējos astoņus gadus regulāri esmu palīdzējis izlasei. Katru pavasari pagarinot sezonu, parādās nogurums. Tas arī ir galvenais iemesls. Ne tikai fiziskais, bet arī psiholoģiskais nogurums ir par iemeslu tam, kāpēc nākamajā pavasarī domāju atteikties no spēlēšanas pasaules čempionātā. Pats arī jūtu, ka nav vairs asuma, kas bija pirms trijiem vai četriem gadiem. Saša Ņiživijs arī ir pateicis, ka vairs nespēlēs."

Vasiļjevs gan nepateica tieši, ka vairs nespēlēs, tomēr palīdzēšot valstsvienībai tikai īpašā gadījumā. "Ja tomēr būs tā, ka mana palīdzība būs ļoti nepieciešama, tad izvērtēšu situāciju. Nedomāju gan, ka arī nākamgad būs sastāva komplektācijas problēmas. Gan jau nebūs tik daudz traumēto un arī tie, kas šogad nespēlēja, atgriezīsies valstsvienībā."

Pasaules čempionātā Vasiļjevs pirmo reizi spēlēja 1998. gadā Šveicē, bet kopumā aizvadītos desmit pasaules čempionātos uzbrucējs guvis deviņus vārtus un izdarījis 17 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!