Foto: F64
2011.gada pasaules hokeja čempionātā, visticamāk, nespēlēs viens no komandas līderiem , pieredzējušais aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Jau ziņots, ka Skrastiņam svētdien beidzās sezona Nacionālajā hokeja līgā, jo viņa pārstāvētā komanda Dalasas "Stars" neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Pats hokejists vēl pirms NHL regulārās sezonas noslēguma intervijā laikrakstam "Telegraf" izteicās, ka tieši neiekļūšana Stenlija kausa izcīņā varētu radīt problēmas.

"Tās būtu ideāli. Dalasa iekļūst "play off", Stenlija kausā aizvada vienu kārtu, varbūt vēl kādu, un tiklīdz komanda izstājas, tā es pievienojos izlasei. Tāds variants ir iespējams," pirms izšķirošajām spēlēm NHL teica Skrastiņš.

Savukārt runājot par variantu, ka "Stars" neiekļūst Stenlija kausa izcīņā (kas arī piepildījās), Skrastiņš izteicās nekonkrētāk. "Saprotiet, man nav vairs 20-25 gadi. Sakrājušies sasitumi, dažādas mikrotraumas. Uztrauc mugura, problēmas ar seju. Pēc sezonas nedēļa paiet, lai uzlabotu savu veselību. Bet tad visi dodas atpūsties."

"Es par šo tēmu jau runāju ar izlases ģenerālmenedžeri Sandi Ozoliņu, izskaidroju situāciju. Viņš apgalvoja, ka ar apdrošināšanu problēmas nebūs. Taču jautājums ir ne tikai par to," turpina Skrastiņš. "Vasarā man beidzas līgums NHL. Kur spēlēšu tālāk, vēl nav skaidrības. Tāpēc man ir liels risks spēlēt Slovākijā. Un vēl ģimene. Ja neizdosies palikt NHL un vajadzēs pārcelties uz KHL, tas radīs daudzas sadzīviskas problēmas. To atrisināšanai ir vajadzīgs laiks."

Latvijas Hokeja federācija vēl pirmdien apgalvoja, ka Ozoliņš tuvākajās dienās sazināsies ar Skrastiņu, un tad būs zināms, kad pieredzējušais aizsargs pievienosies izlasei.

Atgādinām, ka šogad izlasē nespēlēs Jānis Sprukts, Guntis Galviņš un Rodrigo Laviņš. Izlases trniņnometnes sākumā parādījās informācija par vēl vairāku hokejistu, piemēram, Laura Dārziņa, iespējamo nespēlēšanu, tomēr šī informācija neapstiprinājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!