Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta (PČ) pirmā posma pēdējā spēlē pret Dāniju zaudēja, jo komandai pietrūka veiksme, uzskata valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Pēcspēles preses konferencē Znaroks vairākkārt atkārtoja, ka Latvijas divus periodus bijusi labāka nekā pretinieki, taču tāds reiz esot sports, kad ne vienmēr uzvar labākais.

"Iekļuvām loterijā[pēcspēles metienos], kurā veiksme nebija mūsu pusē. Spēlējām labāk, taču tagad par to nav vērts runāt. Vajadzēja kādu no momentiem izmantot un viss būtu kārtībā. Viņi[dāņi] trešajā periodā izdarīja vienu metienu pa mūsu vārtiem. Tagad sāksies runas - būtu paņēmuši divus punktus pret somiem, ja būtu izdarījuši to.. Tāds ir sports," uzsvēra Znaroks, kurš uzskata, ka komanda spēlējusi labi. "Mazliet pietrūka," viņš piebilda.


Tiesāšanu Znaroks nevēlējās komentēt. "Ko tur tagad teikt, taču ja trijatā palikām divas reizes...".

Latvijai neesot izdevies pirmais periods, spēlētāji par daudz nervozējuši. "Šis mačs bija izšķirošais, tāpēc sākumā bija pārāk liels uztraukums. Pēc tam mēs viņus apspēlējām. Komandai šī neveiksme ir trieciens. Psiholoģiski pacelt viņus nākošajām spēlēm būs grūti, puiši pārdzīvo, ir ar nolaistām galvām, taču mēs centīsimies," Latvijas izlases nākošais uzdevums būs vietas saglabāšana elites divīzijā, kas nozīmē, ka četru komandu miniturnīrā būs jātiek labāko divniekā.

To vai "izdzīvošanas" turnīrā komandai varēs palīdzēt traumu guvušais uzbrucējs Lauris Dārziņš Znaroks pēc spēles vēl nezināja. "Godīgi nezinu, protams, viņš mums būtu palīdzējis, arī bullīšos," pārliecināts bija treneris.

Labi pilno spēli aizvadījis jaunais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš savu darbu izdarījis. "Jauns puisis, tā arī jāsāk," PČ debitantu uzteica Znaroks. Nevienu no spēlētājiem viņš kritizēt nevēlējās, jo ar karstu galvu, proti, uzreiz pēc spēles to nedara.

Dānijas izlases galvenais treneris Pērs Bekmans pēc spēles žurnālistiem sacīja, ka šādas cīņas neuzlabo treneru veselību. "Pēc šādas spēles esmu novecojis par desmit gadiem. Uzvarējām un nākošās trīs spēles varēsim aizvadīt bez liela spiediena. Tāds arī bija mūsu mērķis," atzina priecīgais Dānijas izlases treneris.

Jau ziņojām, ka izšķirošajā spēlē Latvijas izlase pēcspēles metienos piekāpās Dānijas valstsvienībai.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!