Foto: F64
Tiesneši pret Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionāta mačā ar Somiju nebija labvēlīgi, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā D apakšgrupas mačā Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1). Šī bija pirmā spēle, kad Latvija pasaules čempionāta mačos pret Somiju guva vairāk par vieniem vārtiem.

TV3 Play

"Spēle bija ļoti interesanta. Domāju, ka tā patika arī līdzjutējiem," pēc mača izteicās Znaroks. "Puiši ļoti centās un cīnījās līdz beigām. Žēl, protams, ka zaudējām."

"Pietrūka ne tikai nedaudz veiksmes, bet arī tiesneši nebija pret mums labvēlīgi - netika iedoti tīri noraidījumi trešajā trešdaļā, kad spēlējām pieci pret četriem pretiniekiem," uzsvēra Znaroks. "Arī papildlaikā, kad mūs atstāja trīs pret četriem, brīdi vēlāk identisks pārkāpums pret mums netika fiksēts. Labi vārtos darbojās Edgars [Masaļskis]."

Znaroks uzsvēra, ka pagarinājumā Jēkabam Rēdliham nebija jāpiešķir noraidījums. "Bija redzams, ka tiesneši gaida, gaida, lai tikai noraidītu mūs."

"Domāju, ka pēcspēles metienu sērijā uzvarēsim, jo tādiem kā Saša [Aleksandram Ņiživijam] un Laurim [Dārziņam] līdzīgu nav. Ņiživiju pietaupīju tieši pēcspēles metieniem [nespēlēja papildlaikā]," uzsvēra Znaroks, sakot, ka grūtāk bijis spēlēt tieši otrajā mačā ar Somiju, nevis pirmajā aizvadītajā cīņā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju.

"Mačs izvērtās ļoti grūts. Lai arī it kā kontrolējām spēles gaitu un mums bija daudz labu vārtu gūšanas iespēju, guvām tikai divus vārtus," teica Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens. "Komanda parādīja raksturu, sarežģītā situācijā atspēlējoties un 1:2. Tas komandu vēl vairāk norūdīs."

Šī abām komandām bija 19.savstarpējā spēle vēsturē, bet Latvijas izlasei Somiju joprojām izdevies uzvarēt tikai pārbaudes spēlēs 1992., (6:3), 2003., (5:2) un 2006.gadā (3:1). Pasaules čempionātos šī komandām bija ceturtā tikšanās reize un Somija izcīnīja ceturto uzvaru.

Kā ziņots, pirmajā D apakšgrupas otrās kārtas spēle Čehijas izlase ar 6:0 (1:0, 4:0, 1:0) sagrāva Dāniju.

D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Čehijai ir seši punkti, Somijas kontā ir pieci punkti, Latvija izcīnījusi vienu punktu, bet Dānija ir bez punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!