Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase piektdien pasaules čempionāta F grupas spēlē ar 4:0 (3:0, 0:0, 1:0) pārspēja Francijas izlasi, izvirzoties līderpozīcijā grupas kopvērtējumā.

Zviedri jau pirmajā trešdaļā ļāva francūžiem noprast, ka viņu izredzes uzvarēt ir visai niecīgas – pirmajā trešdaļā vien Zviedrijas izlases spēlētāji pa pretinieku vārtiem izdarīja 20 metienus, visā spēlē – 58, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem šāgada čempionātā.

Piecas minūtes bija jāgaida līdz pirmajiem vārtiem šai spēlē, kad Kristobalu Uē pārspēja Roberts Nilsons. 14. minūtē Olivers Ekmans Larsons realizēja skaitlisko vairākumu – 2:0, ripa gan ielēca vārtos atsitoties pret Francijas izlases aizsargu Nikolā Bešu, bet trešos vārtus Zviedrijas izlases labā guva Patriks Berglunds.

Neskatoties uz to, ka Kristovals Uē rādīja lielisku sniegumu un glāba savu komandu daudzās bīstamās situācijās, izlases treneris Deivs Hendersons nolēma pēc pirmās trešdaļas nomainīt viņu pret Fabrisu Lenrī, kurš lieliski aizvadīja otro trešdaļu, atvairot visus 20 metienus pa saviem vārtiem.

Tomēr arī Lenrī tika pārspēts, kad trešā perioda sākumā Stafans Kronvalls panāca 4:0 Zviedrijas labā, un ar šādu rezultātu spēle noslēdzās. Zviedrijas izlases vārtsargs Viktors Fasts atvairīja visus 29 pretinieku metienus pa saviem vārtiem.

Pēc šīs uzvaras Zviedrijas izlases kontā ir septiņi punkti un tā dala pirmo vietu F grupas kopvērtējumā ar Kanādu, kura piektdien ar 4:3 pēcpsēles metienos uzvarēja ASV izlasi.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='zviedrija'; $t2='francija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!