Foto: F64
Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā par uzdevumu jāizvirza iekļūšana ceturtdaļfinālā, bet veiksmes gadījumā komanda ir spējīga sasniegt arī augstvērtīgāku rezultātu, uzskata valstsvienības aizsargs Oskars Bārtulis.

Kā ziņots, pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta otrdien Latvijas izlase pieveica Franciju savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).

Mačs pret Franciju Bārtulim bija pirmais kopš 15.aprīļa, kad viņš noslēdza Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulāro sezonu. Iepriekš aizsargs uz nepilnu diennakti jau bija ieradies Rīgā, bet pēc tam viņu negaidīti izsauca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers". Tomēr vēlāk Filadelfijas klubā atveseļojās pāris savainotie spēlētāji un latvieša atrašanās aiz okeāna rezervista statusā vairs nebija nepieciešama.

"Domāju, ka čempionātā sasniegšu savu optimālo formu. Pašlaik man trūkst spēļu prakses, taču tāds ir hokejs, tur neko nevar darīt," pēc mača pret Franciju pauda Bārtulis, kurš cerīgi izteicās par izlases iespējām pasaules čempionātā pacīnīties par augstām vietām. "Mums ir jātiek ceturtdaļfinālā, bet tad vienā spēlē var notikt jebkas. Iepriekš šādās situācijās esam bijuši tuvu tam, lai iekļūtu labāko četriniekā. Mūsu mērķis būs iekļūt ceturtdaļfinālā. Pēc tam redzēsim, ko varēsim parādīt."

Aizsargs atzina, ka mača ar Franciju sākumā juties sasaistīts un nav spējis atbrīvoties, taču ar katru trešdaļu viņa sniegums palicis stabilāks. "Pēdējā trešdaļā jau jutos pavisam labi, kājas sāka klausīt. Arī komandai vēl ir uzlabojamas lietas, varbūt prasās ciešāk spēlēt aizsardzībā. Treneris lielu uzmanību pievērš spēlei savā un neitrālajā zonā, jo uzbrukumā vienmēr galvenais ir iet uz vārtiem."

"Mums vēl ir pāris treniņi, lai piestrādātu pie lietām, kuras līdz galam vēl nesanāk," čempionāta straujo tuvošanos piesauca aizsargs.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!