Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju, vēsta Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) oficiālā mājaslapa internetā.

IIHF Disciplinārā komiteja Bārtulim šādu sodu piešķīrusi par divām epizodēm mačā ar Čehiju. Pirmajā no tām Bārtulis pirmā perioda 17.minūtē ar rokām apmalē iegrūda Tomašu Mojzišu, par ko spēlē noraidījumu nesaņēma. Savukārt otrajā epizodē, kas notika 25 sekundes pirms pirmā perioda beigām, Latvijas aizsargs veica neatļautu spēka paņēmienu pret Milanu Mihaleku, un saņēma divu minūšu noraidījumu.

Lai arī šajās epizodēs neviens traumas neguva, Bārtuļa darbības laukumā tika uzskatītas par bīstamām, un par to viņš saņēma diskvalifikāciju. Līdz ar to Bārtulis nevarēs piedalīties Latvijas izlases nākamajā mačā ar Norvēģiju.

Tāpat IIHF izskatīja vēl viena Latvijas aizsarga Oskara Cibuļska noraidījumu pret Mojzišu, bet Disciplinārā komisija pieņēma lēmumu Cibuļski nesodīt.

Atgādinām, ka Latvijas izlase ceturtajā pasaules čempionāta spēlē ceturtdien ar rezultātu 1:3 piekāpās Čehijas valstsvienībai. Latvijas hokejisti pēc neatkarības atjaunošanas Čehijas valstsvienību vēl nav uzvarējusi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!