Foto: AP/Scanpix
Pēdējo divu gadu pasaules čempionātu uzvarētāja Kanādas hokeja izlase ceturtdien Ķelnē iekļuva pusfinālā, ceturtdaļfināla spēlē smagā cīņā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveicot mājinieci Vācijas valstsvienību.
Kanādas hokejisti spēlē izdarīja 50 metienus (turnīra rekords), bet Vācija – tikai 20. Tomēr trešajā periodā vācieši samazināja rezultāta starpību līdz 1:2 un sagādāja pasaules čempioniem nervozas pēdējās minūtes.

Tagad sestdien pusfinālā Kanāda tiksies ar Krieviju, kas pirms tam Parīzē ar 3:0 uzvarēja Čehiju. Savukārt otrā pusfināla pārī par vietu finālā tiksies Zviedrija un Somija.

Visu spēles gaitu bija neapšaubāms kanādiešu pārsvars, tomēr Ziemeļamerikas hokejistiem nekādi neizdevās to pārvērst vairākos vārtu guvumos. Nepilnas trīs minūtes pirms pirmā perioda beigām Raians O'Reilijs no aizvārtes atdeva zibenīgu piespēli Markam Šeifelem, kurš realizēja kanādiešu vairākumu. Otrajā periodā Vācijas hokejisti savu vienīgo metienu vārtu rāmī izdarīja vien piecas sekundes pirms beigām, bet šajās 20 minūtēs, izdarot 20 metienus, kanādieši spēja gūt tikai vienus vārtus. Otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē Maiks Matesons uzmeta vārtu virzienā, kur pirmais pie ripas bija Džefs Skiners, panākot 2:0.

Pēdējā periodā cīņa ritēja pēc līdzīga plāna – kanādiešiem neizdevās pārspēt teicami spēlējošo vācu vārtsargu Filipu Grubaueru, līdz ar to "mierīga dzīve" favorītiem nebija. Cīņu vēl vairāk saasināja pašu Kanādas hokejistu centieni vairākumā, un spēles 54. minūtē Janiks Zeidenbergs izgājienā samazināja rezultāta starpību līdz 1:2. Vācijas hokejistiem atlikušajā laikā pa īstam pat neizdevās apdraudēt pretinieku vārtus, vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju izdevās nomainīt vien 15 sekundes pirms spēles beigām, bet ar to bija par maz, lai izglābtos.

$duelID=693;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!