Foto: LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, arī šogad veido neoficiālo pasaules čempionāta izlašu rangu, un pēc svētdienas spēlēm Latvijai atvēlēta astotā vieta, vēsta IIHF.

Pirms pasaules čempionāta cīņām Latvijai bija atvēlēta 12.vieta, taču tagad pēc IIHF mājaslapas veidotāju domām Latvija ar savu sniegumu izpelnījusies iekļūšanu ceturtdaļfinālā. IIHF savā joku komentārā pie Latvijas raksta, ka "DJ Miks vienmēr iesāk mūsu ballīti".

Pēc pirmajām spēlēm IIHF savā netradicionālajā rangā čempionu godu atvēl Krievijai, otrā vieta Zviedrijai ("Mums patīk spēlēt pie pilnām tribīnēm"), bet trešā – ASV ("Ja jūs esat no franciski runājošas valsts, mēs jūs apspēlēsim").

Visām valstīm pie apraksta IIHF kodolīgi pasaka tās veikumu ar smaidu sejā. Piemēram, par Šveices izlasi teikts "Vai vēl kāda bijušās PSRS republika vēlas "atrauties"?"; Čehijai veltīts – "Gūti trīs vārti? Jāgrs to varēja vienā periodā paveikt..."; Francijai – "Kazahstāna nekad vairs neņirgāsies par mūsu kruasāniem pirms spēles", Norvēģijai – "Vai nevarētu pārslēgties uz distanču slēpošanu?", bet Slovākijai – "Gluži kā pagājušā gadā, tikai bez Slovēnijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!