Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāta pusfinālā ceturtdien ar lielām grūtībām iekļuva Krievijas hokeja izlase, kas tikai pēdējā trešdaļā salauza Norvēģijas pretestību un uzvarēja ar 5:2 (2:1, 0:1, 3:0).

Tagad pusfinālā sestdien Krievija tiksies ar ASV – Somijas spēles uzvarētāju.

Vieni no turnīra galvenajiem favorītiem Krievijas hokejisti tikai pēdējā trešdaļā salauza sīksto norvēģu pretestību. Lai gan visā mačā Krievija izdarīja divreiz vairāk metienu (45:21), tomēr vēl pēc otrā perioda rezultāts bija līdzīgs 2:2, bet spēles 50.minūtē – 3:2 Krievijas labā.


Pirmā perioda astotajā minūtē Aleksandrs Ovečkins kuriozā veidā guva vārtus – no aizvārtes izdarīja metienu, ripa trāpīja pa norvēģu vārtsarga Larsa Haugena kājsargiem un ieripoja vārtos. Norvēģija spēja atbildēt un pēc četrām minūtēm Pērs Age Skrēders izlīdzināja rezultātu, taču vēl pēc nepilnām trīs minūtēm Aleksandrs Popovs atguva Krievijai vadību.

Otrā perioda sākumā vairākumā Patriks Tūresens pielaboja metienu un Norvēģija izlīdzināja rezultātu, nosargājot līdzsvaru cīņā visu otro periodu. Otrajā periodā norvēģi izdarīja vien četrus metienus, tomēr spēja izdarīt pretestību Krievijas masīvajiem uzbrukumiem.

Norvēģijas hokejistu pretestību Krievija salauza tikai pēdējā periodā. Jau tā sākumā Aleksejs Jemeļins ar plaukstas metienu guva uzvaras vārtus, bet līdz mača beigām vēl izcēlās Nikolajs Žerdevs un kapteinis Iļja Ņikuļins.

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='krievija'; $t2='norvegija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!