Foto: LETA

Pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas ar rezultātu 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pieveica Itālijas valstsvienību.

Latvijas izlasē ar vārtu guvumiem izcēlās Ronalds Ķēniņš, Gints Meija, Oskars Bārtulis, Miks Indrašis un Krišjānis Rēdlihs. Tikmēr Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis atvairīja visus 23 pretinieku metienus.

Latvijas hokejisti ceturtdien spēkosies ar Čehiju (plkst.21.15), 12.maijā ar Norvēģiju (plkst.13.15), 14.maijā ar Dāniju (plkst.17.15) un 15.maijā ar Zviedriju (plkst.21.15).


Pirms spēles

Latvijas hokeja izlasei trešajā pasaules čempionāta spēlē pieteikts bija aizsargs Jānis Andersons, kamēr ārpus sastāva atstāti uzbrucēji Andris Džeriņš un Roberts Bukarts. Vārtus atkal sargā Edgars Masaļskis.

Pirmais periods

Pirmo uzbrukumu mačā izveidoja Itālija, kas pēc Latvijas aizsargu kļūdas pārbaudīja Masaļska modrību. Turpinājumā Latvijas hokejisti izveidoja pāris neveiksmīgus uzbrukumus, bet ceturtajā minūtē pret Jāni Spruktu tika nopelnīts noraidījums. Latvija pirmajā vairākumā neko bīstamu pie pretinieku vārtiem nemācēja izveidot, bet pēc tā sāka pārliecinoši kontrolēt spēles gaitu. Devītajā minūtē teicama iespēja bija Mikam Indrašim, kurš pārtvēra ripu un izrāvās uz vārtiem, taču itāliešu vārtsargs Belisimo atvairīja ripu. Itālijas hokejisti spēlēja uz pretuzbrukumiem, bet tie bija nesekmīgi.

Perioda vidū teicama iespēja bija arī Armandam Bērziņam, kurš neizmantoja izgājienu pret vārtsargu. Tikmēr nākamajās minūtēs komandas uzbrukumos bieži pieļāva kļūdas, taču 19.minūtē Latvijas izlase izvirzījās vadībā. Ķēniņa metiens pēc rikošeta no itāliešu aizsarga slidas atrod ceļu sāncenšu vārtos. Pēdējā minūtē Itālija sāka spēlēt agresīvāk, taču Masaļskis komandu glāba.

Otrais periods.

Otro 20 minūšu sākumā Masaļskim nācās atvairīt divus metienus, taču jau otrajā minūtē Georgijs Pujacs atstāja savu komandu mazākumā. Mazākumā Latvijas izlase spēlēja pārliecinoši, savukārt piektajā minūtē pēc Oskara Bārtuļa metiena Meija pielika nūju, ieraidot ripu vārtos un panākot 2:0. Turpinājumā komandas apmainījās ar uzbrukumiem, bet trešdaļas vidū Latvijai bija iespēja spēlēt vairākumā. Arī šajā vairākumā bīstami uzbrukumi netika izveidoti.

Piecas minūtes vēlāk Latvijas izlasei bija vēl viena iespēja vairākumā, un vēl minūti vēlāk itāļi palika trijatā, jo pārkāpa noteikumus pret Indraši. Lielais vairākums bija veiksmīgs un Bārtulis izdara tālu metienu, gūstot savas komandas trešos vārtus. Perioda noslēgumā Latvijai bija nospiedošs pārsvars, bet rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Jau perioda sākumā Latvijas izlase palielināja savu pārsvaru, kad tālu piespēli saņēma Indrašis un raidīja ripu vārtos. Pēc šī vārtu zaudējuma Itālijas izlase veica vārtsarga maiņu un Belisimo vārtos nomainīja Tomass Tragusts. Divas minūtes pēc ceturtajiem vārtiem, Latvijas vienība guva arī piektos vārtus, vairākumā ar spēcīgu metienu izceļoties Krišjānis Rēdliham. Itālijas izlases galvenais treneris pieprasa pusminūtes pārtraukumu.

Perioda devītajā minūtē Latvijas izlase palika mazākumā, jo noteikumus pārkāpa Aleksejs Širokovs, taču tajā mazākuma brigāde nospēlēja veiksmīgi. Uzreiz pēc mazākuma, Latvija bija vairākums, bet atkal nekas bīstams tajā izveidots netika. Turpinājumā komandas spēlēja mierīgu hokeju, un rezultāts vairs nemainījās, lai arī Latvijai bija vēl viens vairākums.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Guntis Galviņš, bet Itālijai par tādu kļuva kapteinis Manuels de Toni.

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='latvija'; $t2='italija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs spēlei ar Itāliju:

vārtsargi – 31 Edgars Masaļskis (1 Māris Jučers)

aizsargi: 13 Guntis Galviņš - 26 Krišjānis Rēdlihs; 8 Oskars Bārtulis – 44 Oskars Cibuļskis; 11 Kristaps Sotnieks – 81 Georgijs Pujacs; 2 Rodrigo Laviņš – 3 Jānis Andersons

uzbrucēji: 5 Jānis Sprukts – 24 Miķelis Rēdlihs –70 Miks Indrašis; 16 Kaspars Daugaviņš – 17 Aleksejs Širokovs - 47 Mārtiņš Cipulis; 15 Roberts Ķēniņš – 21 Armands Bērziņš – 87 Gints Meija; 18 Kaspars Saulietis – 60 Juris Štāls – 90 Koba Jass

Itālijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Daniels Bellisimo ("Bofors IK", Zviedrija), Tomass Tragusts ("Vipiteno"), Andreass Bernards (Lāpenrantas "SaiPa", Somija);

aizsargi - Nikolass Plastino ("Bofors IK"), Metjū de Marči (VIK, Zviedrija), Armīns Helfers ("Val Pusteria"), Kristiāns Borgatello ("Bolzano 2000"), Stefāno Marketi ("Asiago"), Tomass Larkins ("Colgate", ASV), Trevors Džonsons ("Valpellice");

uzbrucēji - Nikola Fontanive, Vinsents Roko, Manuels de Toni (visi "Alleghe"), Luka Ansoldi ("Rossoblu"), Luka Feličeti, Roberts Sirianni (abi "Valpellice"), Patriks Jannone ("Aquile FVG"), Aleksandrs Edžers, Marko Insams, Antons Bernards, Dereks Edvardsons (visi "Bolzano 2000"), Džiulio Skandella ("Val Pusteria"), Tomass Pičlers, Daniels Tudīns (abi "Ritten Sport"), Djego Jori ("Fassa").

Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā Latvija izlase sestdien, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, bet dienu vēlāk saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!