Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā B grupas spēlē ar rezultātu 2:5 (1:0, 0:2, 1:3) piekāpās Krievijas valstsvienībai.

Latvijas izlases labā vārtus guva Miks Indrašis, kuram šis ir debijas mačs pasaules čempionātā, un Kaspars Daugaviņš, bet Krievijas izlases labā divas reizes precīzi meta Jevgēņijs Malkins, bet reizi vārtus guva Iļja Ņikuļins, Aleksandrs Popovs un Jevgēņijs Kuzņecovs

Nākamā spēle Latvijas izlasei būs svētdien, kad tā spēkosies ar Vāciju (plkst.21.15), bet pēc tam Latvijas hokejisti otrdien spēkosies ar Itāliju (plkst.17.15), ceturtdien ar Čehiju (plkst.21.15), 12.maijā ar Norvēģiju (plkst.13.15), 14.maijā ar Dāniju (plkst.17.15) un 15.maijā ar Zviedriju (plkst.21.15).

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='latvija'; $t2='krievija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>


Pirms spēles

Pirmajā pasaules čempionāta spēlē ārpus sastāva palika vārtsargs Ervīns Muštukovs, aizsargs Jānis Andresons un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, bet vārtos stājās Edgars Masaļskis.

Pirmais periods

Latvijas izlase ļoti aktīvi iesāka spēli, izdarot vairākums metienus pa Krievijas izlases vārtsarga Semjona Varlamova vārtiem, bet nākamajā minūtē uzbrukuma vilni izveidoja krievi, bet vārtus gūt viņiem neizdevās. Ceturtās minūtes sākumā Miķelis Rēdlihs pārkāpa noteikumus, atstājot Latvijas izlasi mazākumā, un Masaļskim nācās atvairīt vairākums metienus. Savukārt sestajā minūtē čempionāta debitantu Indraši nogāza vārtu priekšā, un Latvijas izlasei bija vairākums.

Vairākuma sākumā labu metienu izdarīja Georgijs Pujacs, tūlīt Mārtiņš Cipulis pielabo Kaspara Daugaviņa metienu un arī atlikušajā vairākumā Latvija spēlēja pārliecinoši, bet vārtus gūt neizdodevās. Tūlīt pēc tam, kad komandas atkal sāka spēlēt vienādos sastāvos, Miķelis Rēdlihs meistarīgi apspēlēja vairākus pretiniekus, tomēr Varlamovu apspēlēt neizdevās. Tikmēr 12.minūtē Indrašis ātrajā pretuzbrukumā pēc Gunta Galviņa piespēles ar metienu no distances izvirzīja vadībā Latvijas vienību. Arī, kad Latvija bija izvirzījusies vadībā, tā turpināja uzbrukt, un iespēja bija Gintam Meijam. Nākamajās epizodēs atkal savu komandu glābt nācās Masaļskism, bet pēdējā minūtē Aleksandrs Svitovs pārkāpa noteikumus un Latvijai atkal bija iespēja vairākumā, kuru gan pirmajā periodā vēl izmantot neizdevās.

Otrais periods

Otro trešdaļu iesākot vairākumā, veiksme nepalīdzēja Latvijas izlasei, jo ripa pēc Sprukta raidījuma aizslīdēja tikai nedaudz garām vārtiem, bet pēc mazākuma izturēšanas Krievijas izlasei bija liels pārsvars un Masaļskis vairākas reizes atvairīja pretinieku metienus. Otrās trešdaļas pirmajā pusē Krievija pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, bet Latvija mēģināja pretiniekus tvert uz pretuzbrukumiem, kas šajā periodā īsti nepadevās. 13.minūtē Indrašis par klupināšanu devās uz noraidīto soliņu un Malkins, metot no asa lenķa, trāpīja pa vārtu stabu, bet jau nākamajā izspēlē ar spēcīgu un tālu metienu izcēlās Iļja Ņikuļins, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Pēc zaudētajiem vārtiem Latvija atbildēja ar Daugaviņa iesāktu pretuzbrukumu, kur viņš piespēlēja Cipulim, kurš nespēja pārspēt vārtsargu. Četras minūtes pirms trešdaļas beigām Latvija atkal palika mazākumā, jo Andris Džeriņš kavēja pretspēlētāju. Arī šis mazākums iesākās ar Krievijas hokejista trāpījumu pa vārtu stabu, bet brīdi vēlāk krievi skaisti saspēlējās vārtu priekšā, izspēlējot līdz tukšiem vārtiem un izvirzoties vadībā ar 2:1. Kad trešdaļā atlika spēlēt pusminūti, tad Ņikuļins devās uz noraidīto soliņa, un arī šoreiz trešo periodu latviešu hokejisti varēja iesākt vairākumā.

Trešais periods

Iesākot noslēdzošo trešdaļu, Krievija neļāva Latvijai izmantot vairākumu. Vienīgais moments pie vārtiem bija pēc Alekseja Širokova metiena. Tupinājumā Latvija mēģināja spēlēt agresīvi, dodoties uz vārtiem, bet perioda sestajā minūtē pēc Popova metiena ripa atleca pie Malkina, kurš ripu pārliecinoši raidīja vārtos. Minūti vēlāk Daugaviņš ar piespēli atrada Oskaru Bārtuli, un viņš izdarīja labu metienu, bet ripa vārtos nelidoja.

Krievijas komanda turpināja spēlēt pārliecinoši, pēc Popova precīzā raidījuma iekrājot jau trīs vārtu pārsvaru, tomēr Cipulis uzreiz pēc iemetiena laukuma centrā apdraudēja Varlamova vārtus, bet nesekmīgi. Savukārt 14.minūtē Krievijas vārtsargs nospēlēja nedroši, taču Miķelis Rēdlihs šo iespēju neizmantoja. Pāris sekundes vēlāk Ņikuļins pārkāpa noteikumus pret Spruktu. Šis vairākums izrādījās veiksmīgs, jo Daugaviņš ar metienu vārtu stūrī samazināja rezultāta starpību. Jāatzīmē, ka vārtu priekšā veiksmīgi darbojās Cipulis. Tomēr krievi ātri atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, jo Latvijas spēlētāji pieļāva kļūdu uzbrukumā un Kuzņecovs ar precīzu plaukstas metienu pārspēja Masaļski, panākot 5:2 savas komandas labā.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Krieviju

Vārtsargs: Edgars Masaļskis

Aizsargi: Guntis Galviņš – Krišjānis Rēdlihs; Oskars Bārtulis – Oskars Cibuļskis; Georgijs Pujacs – Kristaps Sotnieks; Rodrigo Laviņš

Uzbrucēji: Miķelis Rēdlihs – Jānis Sprukts – Miks Indrašis; Kaspars Daugaviņš – Aleksejs Širokovs – Mārtiņš Cipulis; Roberts Bukarts – Andris Džeriņš – Gints Meija; Kaspars Saulietis – Armands Bērziņš – Juris Štāls; Koba Jass

Krievijas izlases sastāvs

Vārtsargs: 1 Varlamov Semyon

Aizsargi: 5 Nikulin Ilya - 12 Nikitin Nikita; 7 Kalinin Dmitri - 74 Jemelin Alexei; 6 Denisov Denis – 82 Medvedev Evgeni

Uzbrucēji: 11 Malkin Yevgeni - 24 Popov Alexander - 37 Perezhogin Alexander; 13 Datsyuk Pavel – 52 Shirokov Sergei - 92 Kuznetsov Yevgeni; 27 Tereshenko Alexei - 41 Kulyomin Nikolai - 93 Zherdev Nikolai; 15 Svitov Alexander - 19 Kokarev Denis - 80 Ketov Yevgeni.

Ar Krieviju Latvijas hokejisti jau tikās divās pārbaudes spēlēs Rīgā, kad vispirms zaudēja 1:2, bet pēc tam uzvarēja ar 1:0. Pasaules čempionātos abas kaimiņvalstis tikušās četras reizes, kad katra guvusi pa divām uzvarām. Latvija 2000. gadā Sanktpēterburgā ar 3:2 un 2003. gadā Turku ar 2:1, Krievija - 1998. gadā Bāzelē ar 7:5 un 2009. gadā Bernē ar 6:1. Pēdējo reizi oficiālā turnīrā Latvija ar Krieviju tikās 2010. gadā Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kur latvieši zaudēja ar 2:8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!