Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, būs Jānis Sprukts, bet valstsvienības vadība izvirzīja uzdevumu komandai izcīnīt vietu astotniekā, trešdien preses konferencē paziņoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība.

LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra, ka šoreiz uzdevums sakritis ar to pašu, kādu sev izvirzījis izlases galvenais treneris Teds Nolans. Lipmanam esot prieks, ka abiem sakrituši viedokļi.

"Šogad daudz ieguldīts sagatavošanās posmā. Neatceros, kad iepriekš ieguldīts tik daudz darba Latvijas U-18, U-20 un Latvijas nacionālajā izlasē," teica Lipmans.

Runājot par pasaules čempionātu, Lipmans veltīja asus vārdus valsts valdībai, jo prezidents vai premjers neesot varējuši atrasts laiku, lai hokejistiem pirms gaidāmā turnīra novēlētu veiksmi.

Arī izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks pozitīvi izteicās par izlases sagatavošanās procesu, jo pirms pasaules čempionāta tika pārbraudīti 38 spēlētāji, bet tie, kuri šobrīd neiekļuva sastāvā, ieguva pārliecību, ka ar viņiem rēķinās kā ar izlases spēlētājiem.

"Šis bija mazliet atšķirīgs sagatavošanās posms nekā ierasts, jo daudz strādājām ne tikai uz ledus, bet arī ģērbtuvēs, konferenču zāļē un ļoti daudz laika tika tērēts, lai uzlabotu spēlētāju psiholoģisko noturību," stāstīja Baldonieks.

Savukārt Nolans stāstīja, ka sešus mēnešus strādājot ar Latvijas izlasi, viņam bija iespēja sīkāk uzzināt par visiem spēlētājiem - viņu stiprās un vājās puses.

"Šeit gūtā pieredze man palīdzēja jau kā trenerim. Mans mērķis ir, lai katrs spēlētājs šeit kļūtu labāks, kad es šeit beigšu strādāt. Ar pilnu atbildības sajūtu varu pateikt, ka mēs izdarījām visu, ko varējām un izlase ir gatava pirmajai spēlei," teica Nolans.

Nolans īpaši uzslavēja visu spēlētāju attieksmi laukumā, smago darbu, ko paveikuši treniņos, kas viņu patīkami pārsteidzis. Tāpat viņš izcēla Mika Indraša un Koba Jasa darbu treniņos un Miķeli Rēdlihu, kurš ir īsts komandas līderis.

"Gribējām izveidot komandu, par kuru Latvija ir lepna. Pasaules čempionātā darīsim visu, ko spēsim. Runājot par kapteini, to izvēlējušies spēlētāji," turpināja Nolans. "Parasti komandās es izvēlos kapteini, bet šoreiz to ļāvu veikt spēlētājiem, jo nepazīstus visus tika labi. Viņi izvēlējās Spruktu, bet Georgijs Pujacs un Krišjānis Rēdlihs būs asistenti. Ja man tagad būtu jāizvēlas, es arī veiktu šādu izvēli."

Kā zināms, Latvijas izlasei šajā čempionātā nepalīdzēs Raitis Ivanāns, kurš citos čempionātos tomēr vēl varētu uzvilkt valstsvienības kreklu.

"Ivanāns no sākuma bija gatavs palīdzēt, bet vēlāk vairs to nevarēja. Ar Ivanānu daudz runājām par spēlēšanu izlasē, un šoreiz palikām pie tā, ka viņš nespēlēs ģimenes apstākļu dēļ. Tomēr Latvijas hokejam viņš nav zudis," teica Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!