Foto: LETA

Zaudējumu pasaules čempionāta spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Čehijas izlasei.

Latvijas izlase pēc neatkarības atjaunošanas Čehijas valstsvienību vēl nav uzvarējusi. Līdz šim Latvija ar Čehiju aizvadījusi 12 spēles, no kurām sešās piedzīvots zaudējums tieši ar rezultātu 1:3.

Latvijas izlases labā ar vārtu guvumu izcēlās Armands Bērziņš, bet Čehijas izlases labā precīzi meta Milans Mihaleks, Petrs Nedveds un Tomašs Plekanecs.


Pirms spēles

Latvijas hokeja izlase šo spēli aizvadīja tādā pat sastāvā kā iepriekšējo maču ar Itāliju, kurā tika izcīnīta uzvara ar 5:0, un savus vārtus neskartus nosargāja Edgars Masaļskis.

Pirmais periods

Mača pirmajās piecās minūtēs laukumā bija vērojama līdzīga cīņa, bez bīstamiem momentiem pie abu komandu vārtiem, bet sestajā minūtē Latvijas izlases uzbrukumā aizsargs Oskars Cibuļskis pēc komandas biedra piespēles trāpīja pa vārtu stabiņu. Turpinājumā laukumā bija redzama līdzīga cīņā, bet trešdaļas vidū 2+2 minūšu noraidījumu saņēma Ondrejs Ņemecs. Vairākumā Latvija spēlēja neaktīvi, bet pēc Oskara Bārtuļa metiena, ripu ieguva Kaspars Daugaviņš, kurš trāpīja pa vārtu stabu. Tomēr ar četrām minūtēm vairākumā nepietika, lai Latvija gūtu vārtus.

Spēlē veiksmīgi bija iesaistījies arī Masaļskis, kurš atvairīja vairākus pretinieku metienus. Trešdaļas pēdējās minūtēs čehu hokejisti pārņēma spēles iniciatīvu, kombinējot uzbrukumus Latvijas aizsardzības zonā. Savukārt trešdaļas noslēgumā Bārtulis devās uz noraidīto soliņa, bet rezultāts šajā trešdaļā vēl nemainījās.

Otrais periods

Iesākot otro periodu mazākumā, Latvijas vārtsargam Masaļskim bija daudz darba, taču mazākums tika izturēts. Tikmēr ceturtajā minūtē Latvijas izlase izvirzījās vadībā, kad pēc Ronalda Ķēniņa piespēles ripu vārtos raidīja Bērziņš, gūstot pirmos vārtus čempionātā. Tas Čehijas izlasi sakaitināja, un viņi metās uzbrukumā, bet pie Latvijas vārtiem vairākas reizes bija asumi. Piecas minūtes pēc gūtajiem vārtiem, Latvija vārtus arī zaudēja, jo Milans Mihaleks pretuzbrukumā aizbēga no sava sedzēja un raidīja ripu vārtos.

Asumi Masaļska vārtu priekšā turpinājās, bet vienā epizodē Latvijas vārtsargam vajadzēja atelpas brīdi pēc saskriešanās ar pretinieku. Tikmēr 14.minūtē pēc Gunta Galviņa piespēles neprecīzu metienu izdarīja Aleksejs Širokovs, taču pie atlēkušās ripas tika Daugaviņš, kuram tomēr neizdevās Latvijas vienību atkal izvirzīt vadībā. Tāpat Latvijai bija iespēja vairākumā, jo Čehija pārkāpa komandas skaitlisko sastāvu. Šis vairākums palika neizmantots, bet minūti pirms trešdaļas beigām Latvijai bija vēl viena iesēja, jo Alešs Hemskis ar nūju iesita Jānim Spruktam pa seju. Otrajā trešdaļā šis vairākums palika neizmantots.

Trešais periods

Latvijas izlasei arī trešās trešdaļas sākumā neizdevās izmantot vairākumu, bet pēc mazākuma čehi metās uzbrukumā. Latvijas izlase veiksmīgi aizsargājās, un atbildēja ar pretuzbrukumiem, kad metienu no aizsega izdarīja Gints Meija. Kopumā komandas trešā perioda pirmās minūtes aizvadīja mierīgi, taču Masaļskim darba netrūka. Savukārt pašā perioda vidū Ņemecs ar tālu un precīzu piespēli atrada pasaules čempionāta debitantu, 40 gadus veco Petru Nedvedu, kurš apspēlēja Masaļski, izvirzot vadībā savu komandu.

Neilgi pēc tam Bērziņš atstāja Latvijas izlasi mazākumā, un tajā arī zaudēja vārtus, kad Latvija centās izveidot pretuzbrukumu, bet čehu hokejists Plekanecs pārtvēra ripu un guva savai komandai trešos vārtus. Trīs minūtes līdz trešdaļas beigām Cibuļskis devās un noraidīto soliņu, praktiski atņemot iespējas Latvijai šajā mačā cīnīties par uzvaru.

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='latvija'; $t2='cehija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs spēlei ar Čehiju

vārtsargi - Edgars Masaļskis, (Māris Jučers);

aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons;

uzbrucēji - Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass un Ronalds Ķēniņš.

Čehijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Jakubs Štepaneks (Sanktpēterburgas SKA, Krievija), Jakubs Kovāržs (Česke Budejovices "Mountfield", Čehija), Petrs Mrāzeks (Otavas "67's", Kanāda);

aizsargi - Petrs Časlava (Maskavas CSKA, Krievija), Ondržejs Ņemecs (Čerepovecas "Severstaļ", Krievija), Miroslavs Blatjaks, Jakubs Nakladals (abi - Ufas "Salavat Julajev", Krievija), Lukašs Krajīčeks (Minskas "Dinamo", Baltkrievija), Tomašs Moizišs (Turku TPS, Somija), Ždeneks Kutlāks ("Ambri-Piotta", Šveice);

uzbrucēji - Tomašs Plekaņecs (Monreālas "Canadiens", NHL), Davids Krejči (Bostonas "Bruins", NHL), Milans Mihaleks (Otavas "Senators", NHL), Alešs Hemskijs (Edmontonas "Oilers", NHL), Mihals Frolīks (Čikāgas "Blackhawks", NHL), Lukašs Kašpars, Jirži Novotnijs (abi - Astanas "Baris", Kazahstāna), Petrs Pruha (SKA), Jakubs Petružaleks (Habarovskas "Amur", Krievija), Petrs Nedveds (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Petrs Koukals ("Pardubice", Čehija), Mihals Vondrka (Prāgas "Slavia", Čehija), Petrs Tenkrāts (Prāgas "Sparta", Čehija).

Atgādinām, ka turnīra pirmajā mačā Latvija izlase, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, pēc tam saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju, bet trešajā mačā otrdien ar 5:0 pārliecinoši pieveica Itāliju.

Latvijas hokejistiem pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā atlikušas vēl trīs spēles. Sestdien pulksten 13:15 Latvija spēkosies ar Norvēģiju, nākampirmdien ar Dāniju (plkst.17.15) un otrdien ar Zviedriju (plkst.21.15).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!