Foto: F64
Latvijas hokeja izlase 2017. gada pasaules hokeja čempionāta sestās kārtas spēlē, pietaupot komandas līderus, ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) piekāpās vienai no turnīra galvenajām favorītēm Krievijai.

Latvijas izlases treneri, apzinoties, ka izšķirošā spēle būs otrdien pret Vācijas valstsvienību, duelī pret Krieviju pietaupīja komandas līderus. Spēlē nepiedalījās pamatvārtsargs Elvis Merzļikins, bet viņa vietā maču sāka Ivars Punnenovs. Neilgi pirms Latvijas piektajiem zaudētajiem vārtiem Punnenova vietā stājās Jānis Kalniņš. $duelID=671;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tāpat spēlē nepiedalījās veterāns Jānis Sprukts un Andris Džeriņš, bet vairāki vadošie hokejisti mazāk spēlēja pēdējā periodā, kad liktenis bija jau izšķirts. Visā spēles laikā nevienam no laukuma spēlētājiem Latvijas valstsvienībā nebija lielāks spēles laiks par 20 minūtēm.

Latvijas hokejisti mačā izdarīja 24 metienus pa vārtiem, taču pretinieku vārtsargu Iļju Sorokinu pārspēt neizdevās. Krievijas izlase jau trešo spēli pēc kārtas savus vārtus nosargāja "sausā", kopā vārtus nezaudējot jau 180 minūtes un 50 sekundes.

Krievijas izlases pārsvars mača gaitā neradīja šaubas, Latvija tā arī neatrada "zāles" pret Krievijas ātro, kombinācijām bagāto spēles stilu un otro reizi pēdējās trijās spēlēs "neatslēdza vārtus".

Krievijas izlases rindās vārtus guva Bogdans Kiseļevičs, Ivans Telegins, Vladislavs Namestņikovs, Ņikita Kučerovs un Antons Belovs, divus no pieciem "goliem" gūstot vairākumā. Asākas diskusijas izvērtās par Krievijas otro vārtu guvuma, pēc kura Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda varēja justies drošāk. Spēlējot vairākumā, Latvijas tiešā vārtu tuvumā ripu pamanīja Telegins, iebakstot to vārtos. Lai gan tajā brīdī viens Krievijas hokejists atradās vārtsarga laukumā, vārti bija izgrūsti no vietas, mača video tiesnesis vārtu guvumu atzina par atbilstošu noteikumiem.

Jau ziņots, ka turnīra sākumā Latvijas izlase izcīnīja trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs – vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, bet turpinājumā grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija. Tomēr ar ceturto kārtu Latvijai pretī nāk spēcīgāki pretinieki, un pirmajā šādā mačā ceturtdien ar 0:2 cienīgā cīņā nācās piekāpties Zviedrijai, bet tad latvieši piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ASV.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!