Foto: AP/Scanpix
Negaidīti pasaules hokeja čempionāta pusfinālu sasniegusi Slovākijas izlase, kas ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:2, 2:0) pārspēja Kanādas valstsvienību.

Spēles sākumā vadībā ar 2:0 izvirzījās Slovākijas izlase, kad sestajā minūtē precīzi meta Tomašs Kopeckis, bet trīs minūtes vēlāk vārtus guva Miroslavs Šatans. Tomēr līdz pirmā perioda noslēgumam Evanders Keins pēc veiksmīgas cīņas vārtu priekšā vienus vārtus Kanādai atguva.

Turpinājumā Kanāda mācēja ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā. 26.minūtē vairākumā 2:2 panāca Džefs Skiners, bet divas minūtes līdz otrā perioda beigām Aleksandrs Barovs pirmo reizi šajā mačā izvirzīja vadībā Kanādu. Savukārt trešais periods iesākās mierīgā spēlē, un komandas reti apmainījās ar vārtu gūšanas iespējām, taču spēles 54.minūtē Milans Bartovičs vēlreiz šajā mačā panāca neizšķirtu rezultātu.

Izšķirošajos momentos Slovākija bija uz viļņa, vairākkārt bīstami apdraudot pretinieku vārtus, taču divas minūtes pirms pamatlaika noslēguma Raiens Geclafs asi nospēlēja pret slovāku hokejistu un saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Vairākuma ceturtajā sekundē Mihals Handzušs guva uzvaras vārtus Slovākijas izlases labā. Lai arī Kanāda pēdējā minūtē vārtsargu nomainīja pret laukuma spēlētāju, taču tas nepalīdzēja glābt šo maču.



Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='kanada'; $t2='slovakija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!