Foto: LETA

Kā pēdējie no Latvijas hokeja izlases trešdien tika izslēgti pieredzējušie spēlētāji Atvars Tribuncovs un Aleksandrs Macijevskis, trešdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Aizsargs Tribuncovs pirms pasaules čempionāta piedalījās septiņās pārbaudes spēlēs, kurās izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet uzbrucējs Macijevskis septiņās spēlēs rezultativitātes punktus neguva.

Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš sasirdzis ar angīnu. Vēl aizvadītajā piektdienā no Latvijas izlases tika atskaitīts jaunais uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš nespēja atkopties no savainojuma.

Tāpat valstsvienībai traumu dēļ nevar palīdzēt arī Māris Jass, Toms Hartmanis, Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš un arī Jēkabs Rēdlihs. Tāpat izlasē nespēlēs aizsargs Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Raitis Ivanāns.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi:Edgars Masaļskis (Jugra, Krievija), Māris Jučers (Dinamo Rīga),Ervīns Muštukovs (Odense, Dānija),

Aizsargi: Guntis Galviņš (Dinamo Rīga), Krišjānis Rēdlihs (Dinamo Rīga), Oskars Cibuļskis (Dinamo Rīga), Kristaps Sotnieks (Dinamo Rīga), Rodrigo Laviņš (Dinamo Rīga), Jānis Andersons (Dinamo Rīga), Georgijs Pujacs (Avangard, Krievija), Oskars Bārtulis (Phantoms, AHL)

Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš (Senators, NHL), Aleksejs Širokovs (Kazzinc-Torpedo, Kazahstāna), Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Štāls (visi Dinamo Rīga), Miks Indrašis (HK Rīga), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice) Armands Bērziņš (Junostj, Baltkrievija), Kaspars Saulietis, (Neman, Baltkrievija) Koba Jass (Kazzinc-Torpedo, Kazahstāna).

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrā grupā Helsinkos spēlēs Somija, ASV, Šveice, Kanāda, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Kazahstāna.

2012.gada pasaules čempionātā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas vājākā komanda izkritīs uz pirmo divīziju, bet četras spēcīgākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas 5.-7.vietu ieguvējām čempionāts būs beidzies un tās pēc kritērijiem tiks sarindotas attiecīgā secībā.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīja astoņas pārbaudes spēles. Pēdējā no tām Latvijas izlase otrdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 pieveica Francijas valstsvienību. Savukārt dienu iepriekš Latvijas vienība ar rezultātu 3:2 frančus pārspēja pēcspēles metienu sērijā.

Aizpagājušā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pēdējās divas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, sacenšoties ar Krievijas izlasi, kurās tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 un izcīnīta uzvara ar 1:0.

Pirms mačiem ar Krieviju iepriekšējās divās EHC spēlēs Latvijas izlase, spēlējot bez vairākiem līderiem, izbraukumā ar 2:1 un 4:1 uzvarēja Dāniju. Savukārt pirms tam Rīgā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Čehiju - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!