Foto: AFP/Scanpix
15 gadus vecā Lietuvas peldētāja Rūta Meilutīte pirmdien turpināja pārsteigt peldēšanas pasauli un kļuva par olimpisko čempioni 100 metru brasa distancē.

Visu distanci lietuviete bija vadībā, pēc pirmajiem 50 metriem atrodoties drošā vadībā, bet pēdējos 50 metros ar grūtībām nosargājot čempiones titulu. Distanci lietuviete veica minūtē un 5,47 sekundēs, par 0,08 sekundēm apsteidzot amerikāņu peldētāju Rebeku Soni. Tikmēr trešajā pozīcijā ierindojās japāniete Satomi Suzuki (+0,99).

"Nespēju vēl aptvert. Tas ir kaut kas neticams," savu vēsturisko panākumu vēl nespēja apjēgt uzreiz pēc fināla jauniete.


Meilutīte, kura vēl mācās tikai koledžā, 100 metru brasa distances priekšsacīkstēs un pusfinālā uzvarēja ar labāko laiku. Abas reizes viņa laboja Lietuvas rekordu, bet pusfinālā - arī Eiropas rekordu.

Meilutīte pirms diviem gadiem devās mācīties uz Lielbritāniju, kur varēja pilnvērtīgi turpināt trenēties. Viņa šobrīd mācās Plimutā, apmēram 300 kilometrus no Londonas.

Līdz šim viņa ne reizi nebija startējusi augstākā līmeņa pieaugušo sacensībās, tādējādi viņas triumfs ir vēl lielāks pārsteigums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!