Foto: Scanpix
Spānijas basketbola izlase trešdien Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīra ceturtdaļfinālā smagā cīņā ar rezultātu 66:59 uzveica Francijas valstsvienību un kvalificējās pusfinālam.

Spēli nedaudz veiksmīgāk uzsāka Francijas basketbolisti, kuri jau no pirmajām minūtēm veiksmīgi tika galā ar Eiropas čempionu galveno spēku – brāļiem Po un Marku Gasoliem. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 22:17 Francijas labā. Otrajā ceturtdaļā spāņi spēja nedaudz pietuvoties, bet, noslēdzoties pirmajam puslaikam, Francija vēl joprojām atradās vadībā – 37:34.

Otrais puslaiks noritēja līdzīgā cīņā, bet neliels pārsvars tomēr bija franču pusē. Nepilnas septiņas minūtes līdz mača beigām Francijas izlase bija vadībā 57:54, taču Spānijas izlase nodemonstrēja lielisku aizsardzību un veica izrāvienu 12:0, kas viņiem nodrošināja uzvaru.

Jāpiebilst, ka asumiem bagāta izvērtās mača galotne, kurā galvenais cietējs bija spānis Rudijs Fernandezs, pret kuru Francijas basketbolisti Nikolā Batums un Ronijs Turiafs veica rupjus pārkāpumus, nopelnot nesportiskās piezīmes. Spēle noslēdzās ar rezultātu 66:59.

Uzvarētāju rindās ar 14 gūtajiem punktiem izcēlās centra spēlētājs Marks Gasols, bet Huana Karlosa Navarro kontā 12 punkti. Po Gasols šajā spēlē guva 10 punktus, kā arī izcīnīja 11 bumbas zem groziem. Francijas izlases rindās pa 15 punktiem iekrāja Tonijs Pārkers un Boriss Diāvs.

Pusfinālā Spānijas izlase tiksies ar krieviem, kuri ceturtdaļfinālā bija pārāki par Lietuvas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!