Foto: Scanpix
ASV valstsvienība svētdien Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīra finālmačā ar rezultātu 107:100 (35:27, 24:31, 24:24, 24:18) pārspēja Spānijas izlasi, triumfējot otrajā Olimpiādē pēc kārtas.

Spēle sākās līdzīgā cīņā, taču ASV izlase veica nelielu izrāvienu, pēc kā viņiem izdevās iegūt desmit punktu pārsvaru. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 25:17 par labu ASV, taču jau otrajā ceturtdaļā spāņiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 59:58 ASV labā.

Otrajā puslaikā spēle ritēja punkts punktā, un abas komandas vairākas reizes atradās vadībā, kā arī nevienai no komandām neizdevās veikt izrāvienu, kas spētu panākt spēles lūzumu.


Izšķirošie notikumi norisinājās noslēdzošajā ceturtdaļā, kad sešas minūtes līdz spēles beigām ASV izlasei izdevās panākt deviņu punktu pārsvaru, kurš izrādījās pārāk liels, lai spāņi līdz spēles beigām spētu atspēlēties. 37 sekundes līdz mača noslēgumam abu komandu treneri sūtīja laukumā rezervistus, kas liecināja, ka olimpiskais čempions jau ir noskaidrots. Spēle noslēdzās ar rezultātu 107:100.

Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Kevins Durents, kurš guva 30 punktus, kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Lebrons Džeimss guva 19 punktus, bet 17 punkti Kobes Braienta kontā.

Spānijas valstsvienībā labu spēli aizvadīja Po Gasols, kurš izcēlās ar 24 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām. Huans Karloss Navarro guva 21 punktu.

ASV izlase olimpisko spēļu basketbola turnīrā triumfēja 14. reizi. Tāpat tās kontā viena sudraba un divas bronzas godalgas.

Jau ziņots, ka mačā par trešo vietu Krievijas izlase pārspēja Argentīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!