Foto: AP/Scanpix
Mongolijas cīkstone bija jāuzvar, pēc zaudējuma Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā trešdien ar asarām acīs atzina Latvijas sportiste Anastasija Grigorjeva.

Sacensību astotdaļfinālā Grigorjevai samērā pārliecinoši izdevās pieveikt 2010.gada pasaules čempionāta otrās vietas ieguvēju Jeļenu Sergeju Pirožkovu no ASV, bet ceturtdaļfinālā viņa piekāpās mongolietei Batsetsegai Soronzonboldai.

Turpinājumā Grigorjevai bija jācer, ka pusfinālā Mongolijas sportistei izdosies sagādāt pārsteigumu un pieveikt divkārtējo olimpisko čempioni Kaori Ičo no Japānas. Tomēr tas nenotika, un Grigorjeva izstājās no dalības olimpiskajās spēlēs.


"Šī bija pretiniece, kas jāuzvar," pēc neveiksmes ar asarām acīs teica Grigorjeva. "Izskatās, ka olimpiskās spēles man tagad beigušās. Šai pretiniecei es nebiju plānojusi zaudēt, jo pirmā bija spēcīgāka."

Ceturtdaļfināla cīņā Mongolijas sportistei bija izteikts pārsvars. Kaut otrajā periodā Grigorjeva atradās vadībā, iegūto pārsvaru viņai neizdevās nosargāt.

"Nekādu pretenziju man nav ne pret pirmo, ne otro cīņu. Nevaru teikt, ka viņa slikti cīnījās," teica Grigorjevas treneris Sergejs Kursītis "Tomēr otrajā periodā vajadzēja nolikt pretinieci un uzvarēt. Trešajā jau viss būtu bijis citādi."

Arī Kursītis atzina, ka, ja mongolietei izdosies pieveikt Japānas cīkstoni, tā būs sensācija. "Turklāt mēs braucām šeit uzvarēt, nevis cīnīties par trešo vietu."

Jau vēstīts, ka ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Grigorjeva nopelnīja maija sākumā, kad izcīnīja otro vietu noslēdzošajās Londonas Olimpiādes kvalifikācijas sacensībās.

Ikdienā 2010.gada Eiropas čempione un šī gada Eiropas vicečempione Grigorjeva startē svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, tomēr tā nav iekļauta olimpisko spēļu programmā. Citās Olimpiādes atlases sacensībās Grigorjeva startēja svara kategorijā līdz 55 kilogramiem, bet, tā kā pirms tam traumu guva kategorijā līdz 63 kilogramiem startējošā Laura Skujiņa, maijā viņa varēja pamēģināt spēkus augstākajā kategorijā.

Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs arī brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis, kurš startēs svara kategorijā līdz 84 kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!