Foto: F64

Latvijas šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis un Ainārs Kovals, kuri pēdējās divās olimpiskajās spēlēs Latvijai atnesa sudraba medaļas, kā arī Zigismunds Sirmais trešdien Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijā izgāzās un neviens nespēja iekļūt finālā.

Visu trīs sportistu rezultāti šajā sezonā bijuši labāki par 82 metriem, kas bija kvalifikācijas norma, taču Londonas olimpiskajā stadionā neviens no viņiem nespēja uzrādīt cienīgu rezultātu.

Kovals ar rezultātu 79,19 metri pirmajā kvalifikācijas grupā bija desmitais un kopvērtējumā ieņēma 17.vietu. Vasiļevskis kvalifikācijas pirmajā grupā ar rezultātu 72,81 metri palika priekšpēdējais 21.vietā, kopvērtējumā paliekot dalītā 38.vietā.

Savukārt otrā kvalifikācijas grupā otrā grupā Zigismunds Sirmais neveiksmīgi veica visus trīs mēģinājumus, visos trijos speciāli pārkāpa līniju un viņš savā debijā olimpiskajās spēlēs palika bez rezultāta.

Vasiļevskis pirms astoņiem gadiem Atēnās izcīnīja olimpisko sudraba medaļu, bet viņa panākumu pirms četriem gadiem Pekinā atkārtoja Kovals.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!