Foto: AFP/Scanpix
Krievijas valstsvienība svētdien Londonas olimpisko spēļu baskebtola turnīrā izcīnīja trešo vietu, mačā par bronzas godalgām ar rezultātu 81:77 (19:20, 21:18, 21:19, 20:20) spraigā cīņā pārspējot Argentīnu.

Jau no pirmajām minūtēm spēle ritēja līdzīgi un nevienai no komandām neizdevās iegūt iniciatīvu. Pēc pirmā puslaika Krievijas izlase atradās vadībā ar rezultātu 40:38.

Arī otrais puslaiks iesākās līdzīgi, taču trešās ceturtdaļas vidū Krievijas basketbolisti veica izrāvienu un izvirzījās vadībā ar vairāk nekā desmit punktiem. Argentīnas izlase ceturtdaļas beigās spēja saņemties un samazināt rezultāta starpību līdz 4 punktiem – 57:61.

Noslēdzošā ceturtdaļa izvērtās ļoti spraiga, un abas komandas vairākas reizes mainīja vadības grožus, taču nevienai no vienībām neizdevās veikt izrāvienu.

Izšķirošie notikumi norisinājās pašā spēles galotnē, kad 37 sekundes līdz spēles beigām Aleksejs Šveds realizēja tālmetienu, kas izvirzīja Krievijas izlasi vadībā ar 79:77. Turpinājumā Argentīna neveiksmīgi uzbruka no tālās distances, abas komandas apmainījās kļūdām, un piecas sekundes līdz spēles beigām Vitālijas Fridzons ātrajā uzbrukumā, gūstot vieglus divus punktus, pielika spēlei punktu. Krievijas valstsvienība svinēja uzvaru ar rezultātu 81:77.

Krievijas izlasē lielisku spēli aizvadīja Aleksejs Šveds, kurš guva 25 punktus, kā arī 7 reizes rezultatīvi asistēja. Argentīnas izlases rindās ar 21 punktu izcēlās Manu Džinobili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!